BRZI RUČAK sa paprikama i sirom
BRZI RUČAK iz rerne
Potrebni sastojci:
- 6 srednjih paprika
- 500 g domaćeg kravljeg sira
- 2 vrhom pune kašike krem sira (ili kisele pavlake)
- 1/2 kašičica belog luka u prahu (po želji)
- 2 jajeta
- 2-3 grančice sveže mirođije ili peršuna
- po potrebi dimljena mesnata slaninica
Priprema
Paprike preseći uzdužno na pola i očistiti ih od drški i semenki. Poređati ih na odgovarajući pleh sa nelepljivim dnom (ili postavite pek-papir na dno pleha u kome ćete peći paprike).
Sir staviti u dublju posudu i viljuškom ga izmrviti. Dodati krem sir i sjediniti ga sa sirom. Ubaciti dva jajeta i viljuškom dobro promešati da se svi sastojci sjedine. Na kraju ubaciti beli luk u prahu i sitno iseckanu mirođiju ili peršun. Promešati. Ja nisam solila, jer mi je sir bio dovoljno slan, a vi uradite po vašem ukusu.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Kašikom napuniti paprike sirom. Preko staviti po nekoliko parčića isečene slaninice i staviti paprike da se peku 35-40 minuta.
(Recepti.com)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
08. 08. 2023. u 15:43
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
DANAS IZ BAKINE KUHINjE ZA SVE SLADOKUSCE: Burek od jabuka (VIDEO)
09. 08. 2023. u 09:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)