RUČAK ZA DANAS: Monaško varivo iz rerne - posno ili mrsno, odlučite sami
MONAŠKO varivo iz manastira Rukumija ima svoju posnu i mrsnu varijantu, a na vama je da odlučite kako ćete da ga spremite
Sastojci:
Smesa za ćufte:
- 500‒700 grama mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 3 kašike prezle
- So, suvi začin, biber, peršun, beli luk, začinska crvena paprika.
Osnova monaškog variva:
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paštrnak
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 1/4 kupusa
- 300 g sočiva
- 250‒300 ml paradajz sos
- so, suvi začin, biber, lovor, ulje
- Ulje za zapršku i dve kašike brašna i jedna kašika začinske crvene paprike
Kuvati u rerni 1 sat i 10 minuta. Zapržiti po želji, dodati ispržene ćufte i vratiti još 20 minuta na 200 stepeni.
Priprema:
Prvo pravite ćufte (ako ne postite) od mesa, crnog luka, belog luka, jaja, začina i prezle.
Pravite osnovu za varivo tako što ćete da izdinstate crni luk, šargarepu i crvenu papriku. Paradajz isecite na sitno, a zatim iseckajte i kupus na rebarca. Dodajte iseckan paradajz i kupus, a onda i paradajz sos i ostavite da se sve krčka 10 minuta. Dodajte i začine.
U vatrostalnu činiju stavite oprano sočivo, zatim proprženo povrće i sve lepo nalijte vodom da smesa ogrezne. Stavite u rernu da se kuva na 200 stepeni Celzijusa.
Ispržite ćufte i ostavite ih sa strane. Varivo izvadite iz rerne nakon sat vremena, a onda ga zapržite. Ako hoćete mrsnu varijantu ovog obroka, u varivo dodajte ćufte i vratite u rernu da se sve lepo skrčka oko 10-ak minuta.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DRAMA U ZABAVNOM PARKU: Ljudi zaglavljeni vise naglavačke sa 30 metara, posetioci nisu mogli da gledaju užas (VIDEO)
VATROGASCI su spasili 28 ljudi koji su ostali zaglavljeni viseći 30 metara naglavačke tokom vožnje u zabavnom parku u Oregonu u Sjedinjenim Američkim Državama.
15. 06. 2024. u 10:44
DRAMA NA NEBU: Susret švedskog borbenog aviona i ruskog SU-24 - "Bili smo spremni da intervenišemo"
RUSKI vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.
15. 06. 2024. u 12:42
HRVATSKA BRUJI O KONOBARU IZ NIŠA: Našli su ga - dobio je pare
"UVEK gledam sve s pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i ceo život."
13. 06. 2024. u 21:30
Komentari (0)