NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Ćufte u sosu od mirođije
JEDNOSTAVAN ručak koji će voleti svi ukućani!
Potrebno je:
- 400 g mlevenog mesa
- jedna glavica luka
- jedno jaje
- šolja pirinča
- začini
Sos:
- jedna vezica mirođije
- 6 dcl mleka
- 1 dcl pavlake
- 0,5 dl ulja
- 3 kašike brašna
Potrebno vreme za pripremu jela: 45 – 60min
Zamesiti ćufte i male kuglice skuvati u slanoj vodi – oko 30 minuta. Za to vreme skuvati i pripremiti pire krompir koji može da se služi kao prilog.
Sos od mirođije:
Na ulju kratko popržiti mirođiju uz dodatak malo peršuna. Dodati brašno i popržiti uz stalno mešanje i dodavanje mleka i na kraju soli.
Kad je sos gotov dodati pavlaku i dobro promešati – sos treba biti ređi nego inače jer u njega treba staviti ćuftice.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TESTENINA SA GRAŠKOM: Lagan i brz ručak - odlična ideja za svako doba godine
31. 08. 2023. u 15:50
PRAVI LETNjI OBROK: Isprobajte savršen recept za čorbu od tikvica
24. 08. 2023. u 19:00
EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)
NEVEROVATAN snimak stiže nam sa ratišta u Ukrajini gde je ranjeni ruski vojnik epskom borbom uspeo da spase živu glavu.
13. 06. 2024. u 18:49
POD ZEMLjOM NAĐENI ARTEFAKTI IZ PRVOG VEKA: Stručnjaci paraćinskog Zavičajnog muzeja započeli arheološka iskopavanja u naselju Gloždak
VEĆ nekoliko dana u naselju Gloždak u Paraćinu, na zahtev investitora koji tu gradi poslovni objekat, ovdašnji Zavičajni muzej obavlja arheološka iskopavanja.
14. 06. 2024. u 07:00
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)