RUČAK ZA DANAS: Arančini, staro italijansko jelo iz srca Sicilije koje se ne zaboravlja lako
Italijanska jela su u Srbiji omiljena, a da li ste probali ukusni arančini?
Potrebno:
- Pola kilograma pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 3 štapića celera
- 3 čena belog luka
- 300 grama mlevenog mesa po izboru
- 150 ml koncentrata paradajza
- mocarela
- ulje,
- voda
- so i biber
- bosiljak
- prezla
- 3 jaja
Priprema:
Uporedo pravite dva fila: pirinač i fil sa mesom. Crveni fil od mesa pravite kao za špagete bolonjeze: izdinstate luk, izrendande šargarepu, iseckate celer i sve propržite. Dodate meso, začine i paradajz sos i ostavite da se lepo ukrčka dobro.
Za to vreme u posebnu šerpu stavite malo ulja i propržite malo crnog luka. Zatim dodajte začine i nalijte oko litar vode. Dodajte opran pirinač i pustite da se lagano kuva. Mešajte ovremeno.
Kada su oba fila gotova, spremate arančine. Spremate ih tako što na ruku stavite malo pirinča, a potom malo fila od mesa i par kockica mocarele. Uvaljate sve u lopticu, a potom tu lopticu u jaja, pa u prezle i pržite u dubokom ulju.
Ostavite arančine na papirni ubrus da se ocede, a potom ih poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI RUČAK KADA SU VRUĆINE: Sprema se za 15 minuta, a kilogrami samo nestaju
04. 09. 2023. u 12:02
SAVRŠEN OBROK ZA LETO: Pečeni patlidžan sa paradajzom, piletinom i sirom
15. 08. 2023. u 23:30
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)