RUČAK ZA DANAS: Arančini, staro italijansko jelo iz srca Sicilije koje se ne zaboravlja lako

06. 09. 2023. u 08:00

Italijanska jela su u Srbiji omiljena, a da li ste probali ukusni arančini?

РУЧАК ЗА ДАНАС: Аранчини, старо италијанско јело из срца Сицилије које се не заборавља лако

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recipe30

Potrebno:

  • Pola kilograma pirinča
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 štapića celera
  • 3 čena belog luka
  • 300 grama mlevenog mesa po izboru
  • 150 ml koncentrata paradajza
  • mocarela
  • ulje,
  • voda
  • so i biber
  • bosiljak
  • prezla
  • 3 jaja

Priprema:

Uporedo pravite dva fila: pirinač i fil sa mesom. Crveni fil od mesa pravite kao za špagete bolonjeze: izdinstate luk, izrendande šargarepu, iseckate celer i sve propržite. Dodate meso, začine i paradajz sos i ostavite da se lepo ukrčka dobro.

Za to vreme u posebnu šerpu stavite malo ulja i propržite malo crnog luka. Zatim dodajte začine i nalijte oko litar vode. Dodajte opran pirinač i pustite da se lagano kuva. Mešajte ovremeno.

Kada su oba fila gotova, spremate arančine. Spremate ih tako što na ruku stavite malo pirinča, a potom malo fila od mesa i par kockica mocarele. Uvaljate sve u lopticu, a potom tu lopticu u jaja, pa u prezle i pržite u dubokom ulju.

Ostavite arančine na papirni ubrus da se ocede, a potom ih poslužite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI! Evo šta je od sebe uradio Luka Dončić tokom godišnjeg odmora! Fotografije koje su šokirale mnoge