OVAKO GRCI SPREMAJU MUSAKU OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti (VIDEO)

Новости онлајн

07. 09. 2023. u 13:00

NAJSOČNIJA i najbolja je grčka musaka sa patlidžanom - kremastije nešto niste odavno probali!

ОВАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ МУСАКУ ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Naš današnji predlog za ručak je grčka musaka.

Potrebno je:

  • 4 patlidžana
  • posoljene ispeći u zagrejanoj rerni na 200°C/20min.

Za fil:

  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1 papričica
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 400 g paradajza
  • so, suvi začin, biber, origano

Za bešamel sos:

  • 50 g putera ili 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • so, biber ili 1/2 kašičice cimeta, ulje.

Priprema: Patlidžan očistite i isecite na kolutove, pa ga posoljenog 20 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Napravite fil tako što ćete propržiti crni luk, šargarepu, paradajz, mleveno meso, papriku i papričicu i začine.

Dok se fil dinsta u tiganju, napravite u šerpici bešamel sos tako što ćete u zagrejanoj masnoći propržiti dve kašike brašna dok ne potamni, a onda postepeno muteći dolivajte mleko. Dodajte so i biber, a može i malo cimeta.

Složite musaku u vatrostalnu činiju, zalijte je bešamelom i pecite u rerni još pola sata.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub