PUNJENE TIKVICE U PARADAJZ SOSU: Ručak iz šerpe - tadicionalan i tako jednostavan da mu nema ravnog
JEDAN divan tradicionalan obrok koji morate da naučite da spremite su tikvice u sosu od paradajza.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba
Punjene tikvice su tradicionalni ručak koji se sprema jednostavno, a ukus se ne zaboravlja.
Potrebno za 4 osobe:
- 2 mlade tikvice
- 750 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 varjača masti
- 4 kašike pirinča
- 2 prstohvata soli
- 1/2 kašičice bibera
- pola veze lišća peršuna
- 1 l kuvanog soka od paradajza
Priprema: U tiganju na masti ispržiti sitno seckan luk, dodati mleveno meso pa i njega propržiti. Začiniti pa dodati pirinač i njega malo propržiti zajedno s mesom. Staviti da se malo prohladi.
Tikvice preseći popreko na 2 ili 3 dela (u zavisnosti od veličine tikvice i dubine šerpe u kojoj se jelo sprema). Oljuštiti ih i očistiti od semenki. Ako se seče na 3 dela u srdnjem delu ostaviti oko 1 cm sredine da bude „dno“ punjene tikvice.
Puniti tikvice i slagati u dublju šerpu. Naliti malo vode i paradajz, dodati malo šećera i soli u taj sok da bi se začinio. Poklopiti i staviti na jaku vatru, kada provri sniziti temperaturu da se lagano krčka na šporetu oko 40 minuta. Ostaviti da se malo prohladi pa servirati sa hlebom.
(Stil)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)