NEODOLJIVE PLJESKAVICE KAO IZ RESTORANA: Jedan sastojak daje im poseban šmek i čini ih slasnim
UPRKOS tome što se čini da je pljeskavice veoma jednostavno pripremiti, ne ispadnu uvek onako kako smo očekivali.
Foto: Free Images Pixabay
Zanimljivo je da pljeskavice u restoranima imaju poseban ukus i šmek, a mi vam donosimo recept koji vrhunski kuvari koriste.
Sastojci:
500 g mlevenog svinjskog mesa Foto: Shutterstock
500 g mlevenog junećeg mesa
1 kašičica bibera
20 g soli
10 g sode bikarbone
2 prstohvata šećera
2 kašičice crvene mlevene paprike
1 veća glavica crnog luka
2 dl vode
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo
KREMASTI KOLAČ OD SAMO PAR SASTOJAKA: Topi se u ustima, a gotov je za 15 minuta
06. 10. 2023. u 12:00
POGLEDAJTE SPECIJALNU OPERACIJU UKRAJINE U POKROVSKU Oglasili se Rusi: "Sve smo ih pobili" (VIDEO)
UKRAJINSKE snage i dalje drže položaje u Pokrovsku, gde pokušavaju da zaustave veliku grupaciju ruskih trupa koja nastoji da prodre u stambene zone i preseče linije snabdevanja, saopštio je komandant ukrajinske vojske Aleksandar Sirski 1. novembra.
01. 11. 2025. u 16:18
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"TO NIJE GLUPOST, TO JE DNO!" Karleuša oštro o Cecinom potezu u Severnoj Makedoniji
PEVAČICA Jelena Karleuša oglasila se povodom postupka koleginice Svetlane Cece Ražnatović na koncertu u Severnoj Makedoniji.
01. 11. 2025. u 13:31
Komentari (2)