NEODOLJIVE PLJESKAVICE KAO IZ RESTORANA: Jedan sastojak daje im poseban šmek i čini ih slasnim

Tatjana Marković

07. 10. 2023. u 20:00

UPRKOS tome što se čini da je pljeskavice veoma jednostavno pripremiti, ne ispadnu uvek onako kako smo očekivali.

НЕОДОЉИВЕ ПЉЕСКАВИЦЕ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Један састојак даје им посебан шмек и чини их сласним

Foto: Free Images Pixabay

Zanimljivo je da pljeskavice u restoranima imaju poseban ukus i šmek, a mi vam donosimo recept koji vrhunski kuvari koriste.

Sastojci:

500 g mlevenog svinjskog mesa
500 g mlevenog junećeg mesa
1 kašičica bibera
20 g soli
10 g sode bikarbone
2 prstohvata šećera
2 kašičice crvene mlevene paprike
1 veća glavica crnog luka
2 dl vode

Foto: Shutterstock

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini.

Prijatno!

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (2)

DEMONSTRACIJA SILE KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE! Orlovi sa skoro 40 poena razlike ispratili Bosnu i Hercegovinu iz Arene