RUČAK OD PONEDELJKA DO PETKA: Pet starih jela na kašiku koja treba da jedete barem jednom nedeljno
STARA, tradicionalna jela su omiljena većini nas, a osim toga izuzetno su zdrava i prave se lako.

Foto: Free Images Pixabay
Predlog ovonedeljnog jelovnika su tradicionalna jela na kašiku koja greju dušu tokom prvih jesenjih dana:

Foto: Printskrin Jutjub/Kuvajmo lako
PONEDELjAK: Krompir paprikaš
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 pileća bataka
1 šargarepa
500 grama krompira
1 paprika
1 paradajz
so i biber
suva začinska paprika, veza svežeg peršuna.
Priprema:
Izdinstajte luk, papriku, paradajz i rendanu šargarepu. Dodajte meso i nalijte vodom. Dodajte krompir i začine i kuvajte dok se sve lepo "upihtija". Dodajte svež peršun i sklonite sa ringle.

Foto: Printskrin Jutjub/Stašina kuhinja
UTORAK: Bosanski lonac
Potrebno je:
1 kg mesa
1 kg svežeg kupusa
1/2 kg krompira
250 g razne zeleni
150 g zrelog paradajza
150 g crnog luka
100 g suve slanine
20 g belog luka
5-6 zrna bibera
2 paprike
1 kašičica suve začinske paprike
peršunov i celerov list
so
Priprema:
Prodinstajte luk, šargarepu, paškanat, paradajz i slaninu. Dodajte meso i začine. Zatim posložite krompir i kupus, i nalijte vodom. Kuvajte dobra dva sata dok se sve lepo ne raskuva.

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja
SREDA - Pasulj
Potrebno je:
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 paškanata
500 grama pasulja
so i biber, začinska crvena paprika.
Priprema:
Posni pasulj napravite tako što ćete na ulju prodinstati rendanu šargarepu i paškanat i crni luk. Dodajte opran pasulj i nalijte sa vodom. Kuvajte oko sat i po, dodajte začine i beli luk i sklonite sa ringle.

Foto: Printskrin/Jelajelena Petrovic
ČETVRTAK - Boranija
Potrebno je:
1 galvica crnog luka
1 pakovanje zeleni za supu
500 grama mlade boranije
350 grama piletine
100 slaninice
Priprema:
Boraniju očistite i otkuvajte. U dubljoj šerpi prodinstajte luk i zelen, a onda dodajte meso i dinstajte. Dodajte boraniju i nalijte vodu. Dodajte začine po želji i svež peršun. Sve kuvajte oko sat vremena.

Foto: Printskrin Jutjub/SOS Kitchen
PETAK - Punjene paprike
Potrebno je:
500 grama mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
100 grama pirinča
2 rendane šargarepe
začini po želji
10 većih paprika
500 ml
Priprema:
Paprike očistite od peteljki i semenki i operite ih. U dubljoj činiji prvo upržite meso i seckan luk, pa dodajte rendanu šargarepu, opran pirinač, so, biber, kurkumu, i svež peršun. Sve izmešajte i napunite smesom paprike. Paprike poređajte u lonac, nalijte sa paradajz sokom i malo vode i kuvajte oko 45 minuta.

JEDNA OD NAJBLIŽIH TRAMPOVIH SARADNICA ŠOKIRALA: Vanzemaljci postoje, podelićemo istinu sa narodom
DIREKTORKA nacionalne obaveštajne službe (DNI) Tulsi Gabard rekla je da veruje u postojanje vanzemaljaca, ali je istakla da mora da bude "oprezna" u vezi s onim što iznosi u javnost, budući da ima pristup velikom broju poverljivih informacija.
06. 08. 2025. u 17:35

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

ZAŠTO RAT U UKRAJINI JOŠ TRAJE? Orban krivi Trampa: "Nije dovoljno jak!" Mađar okrenuo leđa američkom lideru?
MAĐARSKI premijer Viktor Orban dosad je bio jedan od najvernijih evropskih saveznika Donalda Trampa, posebno kada je reč o ratu u Ukrajini i obećanjima o brzom postizanju mira. Ali tokom vikenda po prvi put javno je kritikovao američkog predsednika, poručivši da Tramp, barem zasad, nije pokazao dovoljno snage da uveri evropske lidere da zaustave rat.
06. 08. 2025. u 16:06
Komentari (0)