PIRINAČ S TIKVICAMA: Savršeno jelo za dane kada nemate živaca da vreme gubite u kuhinji
ISKORISTITE tikvice dok ih ima za ovo jelo koje se bukvalno topi u ustima.

Foto: Free Images Pixabay
Sastojci:
* 250 g pirinča
* 500 g tikvica
* 5 kašika ulja
* 20 g maslaca
* 2 glavice luka
* 4 čena belog luka
* 1 kokošja kocka za supu
* pola čaše belog vina
* peršun i bosiljak
* malo parmezana
* 1 kašika biozačina
* so, biber

Foto: Shutterstock
Priprema:
1. Tikvice ogulite i naseckajte na kocke. Luk očistite, pa ga iseckajte. Na hladno ulje stavite luk, izgnječeni beli luk i tikvice, izmešajte, pa sve zajedno prodinstajte.
2. Dodajte biozačin i pirinač, kratko još malo dinstajte, pa u to umešajte maslac, kocku za kokošju supu, soli i bibera po želji i sve to zalijte sa oko 8 dl vode. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
3. Kad pirinač napola omekša, dodajte vino, bosiljak i naseckani peršun.
4. Gotovo i toplo jelo poslužite s narendanim parmezanom.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

SUTRA ĆE BITI OBJAVLjENO: Najveći udar na Rusiju od početka rata
BRITANSKI ministar spoljnih poslova Dejvid Lami izjavio je danas da će u ponedeljak objaviti listu mera u okviru novog, velikog paketa sankcija Rusiji, preneli su danas britanski mediji.
23. 02. 2025. u 10:05

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)