PET RECEPATA KOJI SE SPREMAJU ZA 15 MINUTA: Ručak na stolu očas posla i bez prethodne pripreme

Novosti online

06. 11. 2023. u 12:00

ŠTA spremiti danas za ručak? To je pitanje koje nas često muči.

ПЕТ РЕЦЕПАТА КОЈИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 15 МИНУТА: Ручак на столу очас посла и без претходне припреме

Foto: Free Images Pixabay

Brzi recepti su jedino rešenje, a mi vam donosimo čak pet predloga za ručak koji se sprema očas posla:

Foto: Shutterstock

Špagete u paradajz sosu

Potrebno:

Pakovanje testenine po izboru

glavica crnog luka

čen belog luka

šargarepa,

500 ml paradajz sosa

200 g pečurki (ili slaninice)

so, biber, origano

100 g kačkavalja

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine, a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli.

Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u obroku.

Foto: Piksabej

Krem čorba od tikvica

Potrebno:

tikvica

glavica crnog luka

čen belog luka

2 krompira

malo vode

500 ml mleka

so, biber

veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke, kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri, isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.

Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake.

Foto: Free Images Pixabay

Zapečeno povrće

Potrebno:

Dva paradajza

dva patlidžana

dve paprike

glavica crnog luka

2 veća krompira

2 jajeta

malo mleka

kisela pavlaka

Priprema:

Isecite paradajz i patlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko, pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.

Foto: Free Images Pixabay

Domaći bućkuriš

Potrebno:

500 g pilećeg filea

glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 zelene paprike

2 paradajza

so, biber

peršun

Priprema:

Crni i beli luk prodinstajte na ulju, zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nakon 15 minuta vaše jelo je gotovo. Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.

Foto: Free Images Pixabay

Brza salata obrok

Potrebno je:

Konzerva tunjevine

glavica crnog luka

100 grama pasulja iz konzerve

50 grama kukuruza šećerca

sok od limuna

3 kisela krastavca

2 rotkvice

kockice hleba

so i biber

Priprema:

U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno ukusnom obroku.

BONUS VIDEO - BANANA-KUGLICE ZA 15 MINUTA: Recept za koji nije potrebna kuhinja

(Stil)

 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!