PET RECEPATA KOJI SE SPREMAJU ZA 15 MINUTA: Ručak na stolu očas posla i bez prethodne pripreme

Novosti online

06. 11. 2023. u 12:00

ŠTA spremiti danas za ručak? To je pitanje koje nas često muči.

ПЕТ РЕЦЕПАТА КОЈИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 15 МИНУТА: Ручак на столу очас посла и без претходне припреме

Foto: Free Images Pixabay

Brzi recepti su jedino rešenje, a mi vam donosimo čak pet predloga za ručak koji se sprema očas posla:

Foto: Shutterstock

Špagete u paradajz sosu

Potrebno:

Pakovanje testenine po izboru

glavica crnog luka

čen belog luka

šargarepa,

500 ml paradajz sosa

200 g pečurki (ili slaninice)

so, biber, origano

100 g kačkavalja

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine, a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli.

Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u obroku.

Foto: Piksabej

Krem čorba od tikvica

Potrebno:

tikvica

glavica crnog luka

čen belog luka

2 krompira

malo vode

500 ml mleka

so, biber

veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke, kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri, isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.

Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake.

Foto: Free Images Pixabay

Zapečeno povrće

Potrebno:

Dva paradajza

dva patlidžana

dve paprike

glavica crnog luka

2 veća krompira

2 jajeta

malo mleka

kisela pavlaka

Priprema:

Isecite paradajz i patlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko, pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.

Foto: Free Images Pixabay

Domaći bućkuriš

Potrebno:

500 g pilećeg filea

glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 zelene paprike

2 paradajza

so, biber

peršun

Priprema:

Crni i beli luk prodinstajte na ulju, zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nakon 15 minuta vaše jelo je gotovo. Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.

Foto: Free Images Pixabay

Brza salata obrok

Potrebno je:

Konzerva tunjevine

glavica crnog luka

100 grama pasulja iz konzerve

50 grama kukuruza šećerca

sok od limuna

3 kisela krastavca

2 rotkvice

kockice hleba

so i biber

Priprema:

U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno ukusnom obroku.

BONUS VIDEO - BANANA-KUGLICE ZA 15 MINUTA: Recept za koji nije potrebna kuhinja

(Stil)
 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ PODELIO TAJNU USPEHA: Evo kako se Novak izoluje kada je publika protiv njega