PET RECEPATA KOJI SE SPREMAJU ZA 15 MINUTA: Ručak na stolu očas posla i bez prethodne pripreme
ŠTA spremiti danas za ručak? To je pitanje koje nas često muči.

Foto: Free Images Pixabay
Brzi recepti su jedino rešenje, a mi vam donosimo čak pet predloga za ručak koji se sprema očas posla:

Foto: Shutterstock
Špagete u paradajz sosu
Potrebno:
Pakovanje testenine po izboru
glavica crnog luka
čen belog luka
šargarepa,
500 ml paradajz sosa
200 g pečurki (ili slaninice)
so, biber, origano
100 g kačkavalja
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine, a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli.
Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u obroku.

Foto: Piksabej
Krem čorba od tikvica
Potrebno:
tikvica
glavica crnog luka
čen belog luka
2 krompira
malo vode
500 ml mleka
so, biber
veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke, kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri, isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.
Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake.

Foto: Free Images Pixabay
Zapečeno povrće
Potrebno:
Dva paradajza
dva patlidžana
dve paprike
glavica crnog luka
2 veća krompira
2 jajeta
malo mleka
kisela pavlaka
Priprema:
Isecite paradajz i patlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko, pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.

Foto: Free Images Pixabay
Domaći bućkuriš
Potrebno:
500 g pilećeg filea
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 zelene paprike
2 paradajza
so, biber
peršun
Priprema:
Crni i beli luk prodinstajte na ulju, zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nakon 15 minuta vaše jelo je gotovo. Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.

Foto: Free Images Pixabay
Brza salata obrok
Potrebno je:
Konzerva tunjevine
glavica crnog luka
100 grama pasulja iz konzerve
50 grama kukuruza šećerca
sok od limuna
3 kisela krastavca
2 rotkvice
kockice hleba
so i biber
Priprema:
U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno ukusnom obroku.
BONUS VIDEO - BANANA-KUGLICE ZA 15 MINUTA: Recept za koji nije potrebna kuhinja
(Stil)

ZELENSKI BESAN: Evo šta je rekao o ruskoj delegaciji u Istanbulu
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas u tursku prestonicu, Ankaru, na sastanak sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, dok se u Istanbulu očekuje da ruski i ukrajinski zvaničnici odvojeno počnu mirovne pregovore.
15. 05. 2025. u 11:55

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

PREMEŠTENI BATINI POSMRTNI OSTACI: Nije više u Aleji - ostvarila mu se velika želja, evo GDE sada počiva
VELIMIR Bata Živojinović bio je jedan od najvećih glumaca na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Mnogi su ga poštovali i van Srbije. Dobitnik je brojnih priznanja, mnogim mladim glumcima je bio uzor.
15. 05. 2025. u 12:10
Komentari (0)