NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD MEDA I BELOG LUKA: Predlog za današnji ručak je jedno fantastično gurmansko jelo
AKO niste, obavezno morate da probate piletinu u sosu od meda i belog luka.

Foto: Printskrin Jutjub
Proverite zašto se za ovo jelo kaže da se "lepi za prste".
Sastojci:
700 g pilećih grudi Foto: Printskrin Jutjub
2 kašičice ulja
3 kašike meda
3 kašike soja sosa
3 čena belog luka
so, biber
semenke susama, kikiriki, peršun (po želji)
Priprema:
Zagrejte ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, ali ne preterujte jer je preliv od soje već slan. Pecite je 4-5 minuta sa svih strana.
Napravite glazuru: umutite med, soja sos, sitno iseckan ili ispasiran beli luk (ko voli može da doda i malo ljute paprike). Sipajte ovu smesu u tiganj i dobro promešajte da obloži komade piletine. Krčkajte dok meso ne bude sasvim izdinstano, 4-5 minuta.
Poslužite s kuvanim pirinčem, krompir-pireom ili kuvanim povrćem i po želji pospite pečenim semenkama susama, izmrvljenim kikirikijem i peršunom.
(Stil)

MERC POZVAO PUTINA I ZAPRETIO: Ako se ne sastaneš sa Zelenskim, onda...
NEMAČKI kancelar Fridrih Merc pozvao je šefa Kremlja Vladimira Putina da se sastane nasamo sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.
26. 08. 2025. u 14:34

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DIPLOMATSKI SKANDAL U EVROPI: Otkriveni agenti, radili za Trampa - poznato šta im je bio plan
DANSKA vlada je opozvala otpravnika poslova SAD u zemlji nakon što su obaveštajne službe tamo otkrile da najmanje tri američka državljanina rade na "operacijama uticaja" na Grenlandu kako bi zemlju udaljili od Danske i približili SAD.
27. 08. 2025. u 13:24
Komentari (0)