NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD MEDA I BELOG LUKA: Predlog za današnji ručak je jedno fantastično gurmansko jelo

Tatjana Marković

15. 11. 2023. u 13:00

AKO niste, obavezno morate da probate piletinu u sosu od meda i belog luka.

НЕОДОЉИВА ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МЕДА И БЕЛОГ ЛУКА: Предлог за данашњи ручак је једно фантастично гурманско јело

Foto: Printskrin Jutjub

Proverite zašto se za ovo jelo kaže da se "lepi za prste".

Sastojci:

700 g pilećih grudi
2 kašičice ulja
3 kašike meda
3 kašike soja sosa
3 čena belog luka
so, biber
semenke susama, kikiriki, peršun (po želji)

Foto: Printskrin Jutjub

Priprema:

Zagrejte ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, ali ne preterujte jer je preliv od soje već slan. Pecite je 4-5 minuta sa svih strana.

Napravite glazuru: umutite med, soja sos, sitno iseckan ili ispasiran beli luk (ko voli može da doda i malo ljute paprike). Sipajte ovu smesu u tiganj i dobro promešajte da obloži komade piletine. Krčkajte dok meso ne bude sasvim izdinstano, 4-5 minuta.

Poslužite s kuvanim pirinčem, krompir-pireom ili kuvanim povrćem i po želji pospite pečenim semenkama susama, izmrvljenim kikirikijem i peršunom.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

POVAMPIRILO SE USTAŠTVO: Desetine hiljada Hrvata peva Ajmo, ajmo, ajmo ustaše! (VIDEO)