RECEPT ZA DUŠU I TELO! Pileći paprikaš sa noklicama

Novosti online

27. 12. 2023. u 14:03

HLADNO vreme nam uskoro stiže, a tada će ova topla, kremasta i ukusna čorba biti pun pogodak!

РЕЦЕПТ ЗА ДУШУ И ТЕЛО! Пилећи паприкаш са ноклицама

Foto Shutterstock

Potrebno:

* pileći file, 300 g

* crni luk, 4 glavice
* brašno, 2 kašike
* mleko, 3 dl
* so, 1 kašičica
* suvi biljni začin, po ukusu
* ulje, malo

Za noklice:   

* jaja, 3 komada

* brašno, 8 kašika

Priprema:

- Sitno iseckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne omekša. Dodajte iseckano belo meso i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom, posolite i mešajte da ne zagori.

- Nalijte mlekom da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuvanje. Kad paprikaš provri, smanjite vatru, nalijte malo vode i kuvajte još pola sata. Po potrebi dosolite suvim biljnim začinom.

- Jaja razmutite viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično testo srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte testo.

- Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vreme na šporetu.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi