ČIST PONOS - ORIGINALAN RECEPT ZA NAJBOLJI DORUČAK NA SVETU ZA 2023. GODINU: Nema kome ne prija
KOMPLET lepinja je proglašena za najbolji doručak na svetu od strane gastronomskog sajta Taste Atlas.
Donosimo vam originalan recept za najbolji doručak na svetu za 2023. godinu - nema kome ne prija, a kod Srba izaziva čist ponos.
Komplet lepinja se pravi ovako:
Priprema:
1. Pretop
Pretop ili moča se smatra najbitinijim sastojkom komplet lepinje. Možete ga dobiti tako što ćete pokupiti mast posle pečenja jagnjetine i praseta. Tu mast pomešajte i ostavite je da se ohladi. Što se pretop bude više hladio, primetićete da se mast odvaja nagore, a da želatin, tamno mrke boje, ostaje na dnu.
2. Komplet lepinja
Pre svega, lepinja koju ste namenili za ovaj specijalitet treba da ima oblik posude, dakle da joj donji deo bude šupalj i da je okružen bočnim stranama, a gornji da bude neka vrsta poklopca. Dno lepinje premažite kajmakom, umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka.
Ovako nafilovanu lepinju stavite u zagrejanu rernu ili pećnicu. Pecite je oko 10 minuta.
Gornji deo lepinje, poklopac, stavite da se zagreje naposredno pred izvlačenje donjeg dela lepinje iz šporeta.
Kada lepinja bude gotova, izvadite je iz pećnice ili šporeta i prelijte je zagrejanim pretopom.
Služite je uz jogurt ili kiselo mleko.
Komplet lepinja se jede prstima i to tako što se prvo jede poklopac koji se isitni u parčiće, i takav umače u sredinu. Zatim se jedu spoljne strane i tek na kraju sredina.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)