SLASNI SPECIJALITET OD MESA ZA PRAVE GURMANE: Punjena pljeskavica
SOČNO jelo sa bogatim punjenjem neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Ako želite da bude još pikantnije samo pojačajte količinu začina.
Potrebno:
* 350 gr mlevenog mesa
* 50 gr prezli
* 2 jaja
* 1 glavica crnog luka
* mešavina začina
* mleveni biber
* so
* 100 gr kačkavalja
* 100 gr slanine
Priprema:
Stavite u činiju jaja, mleveno meso, prezle i sitno seckani crni luk. Sve dobro promešajte. Posolite i pobiberite pa začinite po ukusu. Obikujte rukom masu pa napravite pljeskavcu na celofanu. Stavite na jednu polovinu kačkavalj pa slaninu pa opet kačkavalj, pa preklopite drugom polovinom pljeskavice. Onda spojite krajeve prstima pa opet oblikujte pljeskavicu. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal. Pržite ih na zagrejanom ulju, sve dok ne porumene sa obe strane. Služite uz prilog po ukusu. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)