PIKANTAN I AROMATIČAN, PRSTE DA POLIŽETE: Fenomenalni prebranac sa kobasicom

Novosti online

13. 01. 2024. u 19:00

IZUZETNOG je ukusa i pogodan za ove hladne zimske dane, ovaj začinjeni obrok dugo će vas držati sitim.

ПИКАНТАН И АРОМАТИЧАН, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Феноменални пребранац са кобасицом

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 500 gr belog pasulja 
* 500 gr crnog luka
* 2 kašike aleve paprike
* 2 para kobasica
* lovorov list
* so
* sušena nana
* majoran
* kim

Priprema:

Potopite pasulj u hladnoj vodi prethodno veče pa ga pustite da prenoći. Sutradan procedite pa nalijte hladnu vodu i stavite na vatru da provri. Onda procedite ponovo i nalijte dovoljno hladne vode da prekrije pasulj . Nakon vrenja smanjite temperaturu, pa dodajte lovorov list, so i kim. Kuvajte otprilike jedan i po sat. U tiganj sa zagrejanim uljem dodajte luk isečen na kolutove, i pržite oko 10 minuta. Zatim smanjite temperaturu pa dodajte alevu papriku. Sve dobro promešajte pa kratko propržite. Vodite računa da ne zagori aleva paprika. Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

KAKAV ŽREB! Crvena zvezda saznala protiv koga igra za plasman u Ligu šampiona!