IDEALAN POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN: Probajte musaku sa boranijom, pečurkama i pirinčem, sigurno je po ukusu cele porodice
Sutra je Krstovdan, jede se posno, pa je idealno da probate ovaj recepte. Naš predlog je musaka sa boranijom, pirinčem i pečurkama.
Dodajte boraniji pirinač i pečurke i napravite jeftino posno jelo koje će se dopasti celoj porodici. Priprema je najjednostavnija moguća, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sve sastojke i prvo kratko propržite, a onda i ispečete.
Boranija po ovom receptu može da se jede i tokom posta, ili danima kada se posti na ulju.
Sastojci:
1 crni luk
3 čena belog luka
1/2 kašičice sitno seckane majčine dušice
2 šolje sveže boranije
1 šolja integralnog pirinča
1,5 šolja bujona od povrća
350 g mešanih pečuraka po izboru
Recept za musaku sa boranijom, pirinčem i pečurkama:
Isecite crni luk na rebarca, pa propržite na malo zagrejanog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa pržite još minut. Nakon toga dodajte seckane pečurke, začinite po želji i pospite seckanu majčinu dušicu. Sklonite sa šporeta, pa dodajte boraniju i pirinač koji ste prethodno oprali. Sipajte bujon i lepo promešajte.
Sipajte u tepsiju, pa pokrijte providnom folijom i pecite musaku sa boranijom u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45-55 minuta. Nekih 10 minuta pred kraj skinite foliju i tako zapecite.
(Mondo/Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav
16. 01. 2024. u 12:00
LEDENA POSLASTICA OD ČOKOLADE I LEŠNIKA: Torta koja se ne peče, a brzo pravi
14. 01. 2024. u 17:30
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)