SAVRŠEN SPOJ SLANOG I SLATKASTOG: "Mrvljeni" brugeri, svima će se činiti da su kao iz restorana!

Novosti online

02. 02. 2024. u 12:00

MRVLjENI burgeri se lako prave, a imaju odličnu ravnotežu slanog i slatkastog ukusa. Evo kako da napravite mrvljene burgere!

САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: Мрвљени бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!

Foto Shutterstock

Time što se meso "mrvi" podstiče se bolja karamelizacija i hrskavost ivica. Mrvljeni burger je savršen, jer ako pustite da meso odstoji par minuta, upiće sve sastojke u sebe.

Sastojci:

* 250 g mlevenog mesa
* 4 kriške sira na listiće
* 2 lepinje za hamburgere sa susamom
* 2 kisela krastavca, nasečena

 Za marinadu: 

* 2 kašike majoneza

* 1 kašika kečapa
* 1 kašika senfa
* 1 luk šalot, vrlo sitno seckan

* prstohvat šećera
* prstohvat belog luka u prahu
* 1 krastavčić, vrlo sitno isečen, plus malo soka kiselog krastavca

Recept za mrvljene burgere:

 Korak 1: 

Napravite sos:

Da biste napravili sos za mrvljene burgere, pomešajte sve sastojke osim soka od kiselog krastavca. Zatim dodajte dovoljno slanog rastvora da razblažite sos (ali ne toliko da postane tečan). Probajte i dodajte još soli ili šećera po ukusu.

 Korak 2: 

Zagrejte tiganj:

Stavite tiganj na srednju vatru i sačekajte da se zagreje. U međuvremenu podelite mleveno meso na četiri jednake loptice. Lagano spljoštite kuglice da od njih napravite debele ploške.


 Korak 3: 

Spljoštite meso u pljeskavice:

Stavite ploške u tiganj, razmaknite što je više moguće. Koristite dva tiganja ili radite u serijama ako je potrebno. Metalnom lopaticom i oklagijom (ili metalnom presom, ako je imate), razbijte ploške u tanke burgere, snažno pritiskajući i čineći ih što tanjim.

Posolite i pobiberite i pecite dva minuta, pritiskajući burgere nazad ako počnu da se dižu u sredini.


 Korak 4: 

Stavite sir:

Koristite metalnu lopaticu da podignete burgere sa tiganja i okrenite ih, začinite sa malo soli i bibera, a zatim na svaku položite krišku sira. Pecite još dva minuta, a zatim ih sklonite sa tiganja i ostavite sa strane.

 Korak 5: 

Ubacite sos:

Premažite obe isečene lepinje sosom, a zatim na svaku podlogu stavite po dve pljeskavice, stranom sa sirom nagore. Odozgo stavite narezani kiseli krastavac, stavite poklopac od lepinje i umotajte pljeskavice u foliju. Ostavite nekoliko minuta, a zatim ih odmotajte i servirajte. Uživajte u mrvljenim hamburgerima!

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO RAT U UKRAJINI JOŠ TRAJE? Orban krivi Trampa: Nije dovoljno jak! Mađar okrenuo leđa američkom lideru?

ZAŠTO RAT U UKRAJINI JOŠ TRAJE? Orban krivi Trampa: "Nije dovoljno jak!" Mađar okrenuo leđa američkom lideru?

MAĐARSKI premijer Viktor Orban dosad je bio jedan od najvernijih evropskih saveznika Donalda Trampa, posebno kada je reč o ratu u Ukrajini i obećanjima o brzom postizanju mira. Ali tokom vikenda po prvi put javno je kritikovao američkog predsednika, poručivši da Tramp, barem zasad, nije pokazao dovoljno snage da uveri evropske lidere da zaustave rat.

06. 08. 2025. u 16:06

Komentari (0)

IZBACITE JE NAPOLJE! Kako je izgledao prvi sukob Šešelja sa blokaderima: Sve završeno za tren oka (VIDEO)