NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
ODRESCI karfiola sa puterom od kapara i prezlom je vrlo aromatičan obrok koji je bogat nutrijentima i savršeno hrskavih rubova kada se zapeče.
Sastojci:
* 2 srednja karfiola
* 200 ml maslinovog ulja
* 300 g putera, na kockice
* 200 g prezli
* velika veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
* 8 kašika kapara, oceđenih i grubo iseckanih
Recept za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom zagrejte rernu na 210°C. Svaki karfiol isecite na četvrtine, pa stavite u veliki pleh. Prelijte sa 100 ml maslinovog ulja i 100 g putera, a zatim pecite 15-20 minuta dok spolja ne postane hrskav i zlatan, a iznutra ne omekša.
Korak 2:
Ispržite prezle
Zagrejte preostalih 100 ml ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte prezle i pržite, povremeno mešajući, dok ne postanu zlatne i hrskave. Prebacite u činiju i ostavite da se ohlade. Umešajte seckani peršun i začinite po ukusu solju i biberom.
Umešajte kapar u puter
Obrišite tiganj i istopite preostalih 200 g putera na laganoj vatri dok ne počne da rumeni i da miriše na orašaste plodove. Sklonite sa vatre i umešajte seckane kapare.
Korak 4:
Servirajte karfiol
Za serviranje obilno pokapajte karfiol puterom od kapara, a zatim preko njega pospite prezlu. Poslužite kao prilog ili kao glavno jelo od povrća uz salatu od žitarica. Uživajte u odrescima karfiola sa puterom od kapara i prezlom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00
KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati
23. 01. 2024. u 19:52
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)