NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
ODRESCI karfiola sa puterom od kapara i prezlom je vrlo aromatičan obrok koji je bogat nutrijentima i savršeno hrskavih rubova kada se zapeče.
Sastojci:
* 2 srednja karfiola
* 300 g putera, na kockice
* 200 g prezli
* velika veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
* 8 kašika kapara, oceđenih i grubo iseckanih
Recept za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom:
Zagrejte rernu
Za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom zagrejte rernu na 210°C. Svaki karfiol isecite na četvrtine, pa stavite u veliki pleh. Prelijte sa 100 ml maslinovog ulja i 100 g putera, a zatim pecite 15-20 minuta dok spolja ne postane hrskav i zlatan, a iznutra ne omekša.
Ispržite prezle
Zagrejte preostalih 100 ml ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte prezle i pržite, povremeno mešajući, dok ne postanu zlatne i hrskave. Prebacite u činiju i ostavite da se ohlade. Umešajte seckani peršun i začinite po ukusu solju i biberom.
Umešajte kapar u puter
Obrišite tiganj i istopite preostalih 200 g putera na laganoj vatri dok ne počne da rumeni i da miriše na orašaste plodove. Sklonite sa vatre i umešajte seckane kapare.
Servirajte karfiol
Za serviranje obilno pokapajte karfiol puterom od kapara, a zatim preko njega pospite prezlu. Poslužite kao prilog ili kao glavno jelo od povrća uz salatu od žitarica. Uživajte u odrescima karfiola sa puterom od kapara i prezlom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00
KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati
23. 01. 2024. u 19:52
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)