MEKANE I HRSKAVE, SPREMAJU SE ZA POLA SATA: Kuglice od kobasica su zalagoji koji se ne odbijaju
KUGLICE od kobasica prave se od kuvane svinjske kobasice i tvrdog sira. Uz druge dodatke poput brašna, dobijate savršene zalogaje.
Sastojci:
* 450 g mlevene svinjske kobasice
* 250 g brašna
* 3 kašičice praška za pecivo
* 1/2 kašičice soli
* 500 g iseckanog tvrdog sira
* 2 kašike sveže seckanog peršuna, plus još za ukras
* 1 kašika mlevene paprike
* prstohvat bibera
* ekstra devičansko maslinovo ulje, za premazati
Recept za kuglice od kobasica:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za kuglice od kobasica zagrejte rernu na 180° i obložite pleh sa papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte svinjske kobasice, brašno, prašak za pecivo, sir, peršun i papriku dok se ne sjedine i začinite solju i biberom.
Korak 2:
Napravite kuglice
Kašikom stavite kuglice od mešavine na pripremljeni lim za pečenje.
Premažite kuglice maslinovim uljem
Namažite vrhove kuglica maslinovim uljem i pecite dok ne postanu zlatne i ne budu više ružičaste, 25 minuta. Pre serviranja ukrasite peršunom. Uživajte u kuglicama od kobasica!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
06. 02. 2024. u 09:00
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)