SVAKO KO ŽELI ZDRAVIJE DA SE HRANI UVRSTIĆE ZRNEVLJE U SVOJ JELOVNIK: Gulaš od leblebija, ručak bez greške
KADA nemate puno vremena, odlučite se za sitnije žitarice poput prosa, heljde ili kinoe jer se lakše kuvaju, ali ne odustajte ni od fantastičnog ukusa pšenice, raži, zobi...

Foto Shutterstock
Sastojci:
* leblebije, 200 g
* crni luk, 1 veća glavica
* šargarepa,1
* tikvice, 150 g
* paprika, 1
* kurkuma, pola kašičice
* đumbir, 1 cm korena
* grančica smilja (domaća zamena za kari, a ako nemate, može i 12 kašičica karija), 1
* brašno, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Dan ranije prelijte leblebije vodom i ostavite ih da nabubre. Povrće očistite i iseckajte na kockice. Na malo maslinovog ulja dinstajte luk i šargarepu desetak minuta.
Dodajte tikvice i papriku i nastavite sa dinstanjem još oko pet minuta. Po potrebi dolivajte vodu. U omekšalo povrće dodajte proceđene leblebije, dolijte oko 2 dl vode i krčkajte na tihoj vatri 30–40 minuta. Po potrebi dodajte vodu. Kad leblebije budu mekane, dodajte kurkumu, seckanu grančicu smilja i rendani đumbir. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. Posebno u šoljici razmutite kašiku brašna sa malo vode da bude bez grudvica. Nju sipajte u gulaš i krčkajte još nekoliko minuta da se zgusne. Po želji dolijte vodu. Gulaš poslužite uz pirinač.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRAVI SE BRZO I LAKO, A SVI GA VOLE: Restovan krompir, super prilog
17. 02. 2024. u 19:00

OVAKVU DO SADA NISTE JELI : Pasta slasna i aromatična, sa sezonskim povrćem
18. 02. 2024. u 07:30

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)