SVAKO KO ŽELI ZDRAVIJE DA SE HRANI UVRSTIĆE ZRNEVLJE U SVOJ JELOVNIK: Gulaš od leblebija, ručak bez greške
KADA nemate puno vremena, odlučite se za sitnije žitarice poput prosa, heljde ili kinoe jer se lakše kuvaju, ali ne odustajte ni od fantastičnog ukusa pšenice, raži, zobi...

Foto Shutterstock
Sastojci:
* leblebije, 200 g
* crni luk, 1 veća glavica
* šargarepa,1
* tikvice, 150 g
* paprika, 1
* kurkuma, pola kašičice
* đumbir, 1 cm korena
* grančica smilja (domaća zamena za kari, a ako nemate, može i 12 kašičica karija), 1
* brašno, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Dan ranije prelijte leblebije vodom i ostavite ih da nabubre. Povrće očistite i iseckajte na kockice. Na malo maslinovog ulja dinstajte luk i šargarepu desetak minuta.
Dodajte tikvice i papriku i nastavite sa dinstanjem još oko pet minuta. Po potrebi dolivajte vodu. U omekšalo povrće dodajte proceđene leblebije, dolijte oko 2 dl vode i krčkajte na tihoj vatri 30–40 minuta. Po potrebi dodajte vodu. Kad leblebije budu mekane, dodajte kurkumu, seckanu grančicu smilja i rendani đumbir. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. Posebno u šoljici razmutite kašiku brašna sa malo vode da bude bez grudvica. Nju sipajte u gulaš i krčkajte još nekoliko minuta da se zgusne. Po želji dolijte vodu. Gulaš poslužite uz pirinač.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRAVI SE BRZO I LAKO, A SVI GA VOLE: Restovan krompir, super prilog
17. 02. 2024. u 19:00

OVAKVU DO SADA NISTE JELI : Pasta slasna i aromatična, sa sezonskim povrćem
18. 02. 2024. u 07:30

EVROPA RAZMATRA SLANjE 100.000 VOJNIKA U UKRAJINU: Tramp odbio predlog - poznato iz kojih zemalja bi ih bilo najviše
EVROPSKE nacije razmatraju slanje vojnih snaga u Ukrajinu u slučaju prekida vatre ili postizanja mirovnog sporazuma, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate. Razlog je jednostavan - novoizabrani američki predsednik Donald Tramp jasno je stavio do znanja da neće slati američke vojnike u tu zemlju kako bi garantovali bezbednost, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate.
18. 12. 2024. u 17:42

UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25

"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)