SAVRŠENO AROMATIČNA, IDU UZ NEODOLJIV SOS I BRZO SE PRAVE: Pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja
EVO kako da napravite pileća krilca na žaru!
Sastojci:
* korica od 1 limuna
* 2 kašičice soli
* 1 kašičica ljute paprike
* 1 kašičica belog luka u prahu
* 1 kašičica crnog luka u prahu
* 1 kašičica sušenog majčine dušice
* prstohvat bibera
* 900 g pilećih krilaca
* ulje
* 120 g majoneza
* sok od 1/2 limuna
* 1 kašičica senfa
* 2 kašičica rena
* 2 kašičica sveže seckanog vlašca (vrsta luka)
* 1 kašičica ljutog sosa
Recept za pileća krilca na žaru:
Korak 1:
Pripremite pileća krilca
Za pileća krilca na žaru u srednjoj činiji umutite limunovu koricu, so, ljutu papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčinu dušicu i biber. Osušite pileća krilca i stavite u veliku činiju. Dodajte mešavinu začina i premažite krilca.
Korak 2:
Pecite krilca
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi šporeta. Premažite tiganj uljem. Dodajte krilca i pržite, povremeno mešajući, dok koža ne postane hrskava i meso ne bude pečeno, 15 do 20 minuta.
Korak 3:
Napravite sos
U srednjoj činiji umutite majonez, limunov sok, senf, ren, vlašac (vrsta luka) i ljuti sos.
Poslužite krilca topla sa sosom za umakanje. Uživajte u pilećim krilcima na žaru!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVO JE IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLjIVE DOMAĆICE: Džigerica pečena sa jabukama (VIDEO)
27. 02. 2024. u 10:00
UKUS JE EGZOTIČAN I BOGAT: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom
26. 02. 2024. u 10:37
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)