SAVRŠENO AROMATIČNA, IDU UZ NEODOLJIV SOS I BRZO SE PRAVE: Pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja

Novosti online

03. 03. 2024. u 11:00

EVO kako da napravite pileća krilca na žaru!

САВРШЕНО АРОМАТИЧНА, ИДУ УЗ НЕОДОЉИВ СОС И БРЗО СЕ ПРАВЕ: Пилећа крилца из тигања, а као са роштиља

Foto Shutterstock

Sastojci:

* korica od 1 limuna
* 2 kašičice soli
* 1 kašičica ljute paprike
* 1 kašičica belog luka u prahu
* 1 kašičica crnog luka u prahu
* 1 kašičica sušenog majčine dušice
* prstohvat bibera
* 900 g pilećih krilaca
* ulje
* 120 g majoneza

* sok od 1/2 limuna

* 1 kašičica senfa
* 2 kašičica rena
* 2 kašičica sveže seckanog vlašca (vrsta luka)
* 1 kašičica ljutog sosa

Recept za pileća krilca na žaru:

 Korak 1: 

Pripremite pileća krilca

Za pileća krilca na žaru u srednjoj činiji umutite limunovu koricu, so, ljutu papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčinu dušicu i biber. Osušite pileća krilca i stavite u veliku činiju. Dodajte mešavinu začina i premažite krilca.

 Korak 2: 

Pecite krilca

Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi šporeta. Premažite tiganj uljem. Dodajte krilca i pržite, povremeno mešajući, dok koža ne postane hrskava i meso ne bude pečeno, 15 do 20 minuta.


 Korak 3: 

Napravite sos

U srednjoj činiji umutite majonez, limunov sok, senf, ren, vlašac (vrsta luka) i ljuti sos.

Poslužite krilca topla sa sosom za umakanje. Uživajte u pilećim krilcima na žaru!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SINIŠA MIHAJLOVIĆ PITAO MAJKU DA LI JE HRVAT ILI SRBIN: Samo jednom me je bilo sramota