VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema

Novosti online

03. 03. 2024. u 07:00

Ručak može biti sasvim ukusan i bez mesa, a uz to i zdrav i da se brzo sprema, idealan za celu porodicu

ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa,
  • 2-3 šargarepe,
  • 1 veza mladog luka,
  • 5-6 čenova belog luka,
  • 1 celer,
  • 2-3 krompira,
  • zelena paprika (slatka i ljuta),
  • 1-2 paradajza (može i kuvani),
  • suvi začin,
  • aleva paprika,
  • 1 kašika brašna,
  • ulje

Priprema:

Kupus iseći na krupnije kocke i staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke, pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.

U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.

Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ PODELIO TAJNU USPEHA: Evo kako se Novak izoluje kada je publika protiv njega