"PUNJENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
Ovo je još jedan odličan način za pripremu paprika koji ćete sigurno ponavljati.
Izgledom podsećaju na starinsku srpsku obuću po kojoj je ovo jelo i dobilo ime.
Sastojci:
- 6 crvenih paprika,
- malo ulja za mazanje,
- so,
- 2 jajeta,
- 100 g mlevenog mesa,
- 100 g sira,
- 50 g kačkavalja,
- prstohvat soli,
- bibera i peršuna,
- 6 kriški paradajza
Priprema:
Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana paprike. Poređati u suvu posudu za pečenje.
Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.
(Still)
Preporučujemo
"UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLjA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA" Vučić položio cveće u školi "Vladislav Ribnikar" (FOTO)
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u školi "Vladislav Ribnikar" na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole.
03. 05. 2024. u 07:26
ISPOVEST RODITELjA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)
RODITELjI ubijene devojčice u Ribnikaru, Angeline Aćimović, govorili su za Novosti u podkastu "Mislim da je važno".
03. 05. 2024. u 16:05
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)