RIŽOTO SA LIGNJAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
I u vašoj kuhinji može se osetiti miris mora, a kad probate ovaj specijalitet, imaćete utisak da sedite u najekskluzivnijem restoranu na nekoj obali umesto u svojoj trpezariji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g lignji
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja pirinča
- 1 paradajz
- 1 dl belog vina
- puter
- peršun
- so
- biber
- maslinovo ulje
- parmezan
Priprema:
Lignje isečene na kolutiće propržićete 3 do 4 minuta u tiganju na malo ulja i sa malo soli, zatim ćete ih odložiti sa strane, a u to isto ulje ubaciti luk da se dinsta, ne više od pet minuta, takođe na kraju dodaćete i dva čena sitno iseckanog belog luka. Zatim dodajete jednu punu šolju pirinča i sve zajedno dinstate jedan minut pa pomešajte u to jedan sitno iseckan paradajz, nakon još jednog minuta prelijete sve sa 1 dl belog vina i mešajte dok vino ne ispari, a onda dodajete toplu vodu ili bujon i vratite propržene lignje. Mešate dok sva tečnost ne ispari, pa ponavljate isti postupak sve dok pirinač ne bude sasvim gotov. Na kraju dodajete so, puter i peršun i još jedanput promešajte. Kada servirate gotov rižoto, možete ga posuti sa malo maslinovog ulja, bibera i rendanog parmezana. Prijatno!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00

DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00

VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema
03. 03. 2024. u 07:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)