RIBLJI ĆEVAPI: Dobro poznato jelo u novom ruhu, jelo koje će zavoleti i oni koji nisu ljubitelji ribe

Новости онлине

28. 03. 2024. u 14:22

Ovo je recept u kome će uživati i odrasli i deca bez straha od ribljih kostiju.

РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе

Foto: Shoutterstock

Sastojci:

  • 300 g fileta oslića
  • 25 g prosa
  • 50 ml vode
  • na vrh kašičice belog luka u prahu
  • na vrh kašičice soli
  • na vrh kašičice bibera
  • 1/2 veze peršuna
  • prezle
  • ulje           

Priprema:

Preliti proso dvaput većom količinom vode. Kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom skloniti i ostaviti isto toliko da nabubri. Po potrebi dodati još vode da ne zagori. Za to vreme isitniti riblje filete viljuškom, ubaciti u blender sa začinima. Kada se proso ohladi, ubaciti i njega u blender. Na kraju dodati prezle dok se ne dobije gusta smesa za oblikovanje. Vlažnim rukama formirati ćevape i odmah ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Odlagati ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.     

(trpeza)  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

KAMERA KOJA I DALJE DIKTIRA PRAVILA IGRE – Huawei Pura 80 Pro