RIBLJI ĆEVAPI: Dobro poznato jelo u novom ruhu, jelo koje će zavoleti i oni koji nisu ljubitelji ribe
Ovo je recept u kome će uživati i odrasli i deca bez straha od ribljih kostiju.

Foto: Shoutterstock
Sastojci:
- 300 g fileta oslića
- 25 g prosa
- 50 ml vode
- na vrh kašičice belog luka u prahu
- na vrh kašičice soli
- na vrh kašičice bibera
- 1/2 veze peršuna
- prezle
- ulje
Priprema:
Preliti proso dvaput većom količinom vode. Kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom skloniti i ostaviti isto toliko da nabubri. Po potrebi dodati još vode da ne zagori. Za to vreme isitniti riblje filete viljuškom, ubaciti u blender sa začinima. Kada se proso ohladi, ubaciti i njega u blender. Na kraju dodati prezle dok se ne dobije gusta smesa za oblikovanje. Vlažnim rukama formirati ćevape i odmah ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Odlagati ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
(trpeza)
Preporučujemo

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)