JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
Ovaj ručak ćete imati za dva dana.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg svinjskih šnicli 6-7 krompira
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- So, biber, ulje
Priprema:
Meso izlupati čekićem. Istrljati uljem, solju i biberom. Oljuštiti krompir, iseći na manje komade, začiniti i staviti na dno pleha. Šargarepu očistiti i iseći na krupnije, luk na kriške, beli luk sitno iseckati i sve ubaciti među krompir. Odozgo poređati šnicle. Zaliti vinom. Poklopiti alu folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. (Trpeza)
Preporučujemo
RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00
DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)