ĆURETINA SA MLINCIMA: Kombinacija mesa i testenina, savršenstvo ukusa čak i za izbirljive
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.
Youtube PrintScreen/CooKing
Sastojci:
- ćureći file 500 g
- mlinci 500 g
- bujon (ćureći ili pileći) 550 ml
- kocka za supu 1/2 (5 g)
- kisela pavlaka 20 % mm 1
- rendani kačkavalj 200 g
- neutralna pavlaka za kuvanje 500 ml
- sveže samleveni biber po ukusu
- so po potrebi
- ulje za prženje mesa po potrebi
Priprema:
Ćureće šnicle blago izmasirati prstima. Ako su tanko isečene, nema potrebe da ih lupate kuhinjskim čekićem. Posoliti ih i posuti mlevenim biberom. Zagrejati ulje i ispržiti šnicle sa obe strane po par minuta, da porumene, pa ih iseći po širini na trake.
Staviti bujon da proključa, pa razmutiti 1/2 kocke za supu. Umesto bujona se može koristiti i proključala voda, u tom slučaju razmutiti celu kocku za supu (11 g). Mlince izlomiti na manje komade, ali ne mnogo sitno. U veću šerpu sipati bujon, pa polovinu izlomljenih mlinaca staviti u bujon i dobro ih natopiti. Kada su mlinci omekšali (ne držati ih previše u bujonu da ne bi bili gnjecavi), izvaditi ih i ponoviti postupak sa preostalom količinom mlinaca. Pomešati kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posoliti.
Uzeti veću vatrostalnu ili keramičku posudu, ili više manjih posuda i ređati slojeve na sledeći način: na dno posuda sipati po malo ulja u kome je meso prženo. Zatim staviti malo mlinaca, preko malo umućene pavlake, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlake, pa mlinaca, pa pavlake. Ukoliko vam je možda ostalo malo bujona, prelite ga preko mlinaca. Obično ne ostane ništa kada se mlinci lepo natope. Naravno, sastojke možete ređati i po vašoj želji.
Preko umućene pavlake izrendati 150 g kačkavalja "na krupno". Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći mlince 20 do 30 minuta (dok ne porumene).
Pečene mlince izvaditi iz rerne i posuti preostalim kačkavaljem. Ne vraćati u rernu, već ostaviti da se kačkavalj otopi. Poslužiti toplo.
(blic žena)
Preporučujemo
JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44
MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
KALINIĆ IZ ZATVORA "Ludost je bila ubiti Đinđića - imam dogovor i NEĆU da ga kršim, osim ako neko drugi progovori"
"TO SAMO idiot može da uradi i to premijera države. Van pameti!"
01. 11. 2025. u 22:07
Komentari (0)