VRHUNSKA POSNA PUNJENA PAPRIKA: Lepša i ukusnija nego sa mesom
Bogate ukusima, a hranljive, odličan su predlog za dnevni meni.

Foto: Profimedia
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 5 čena izdrobljenog belog luka
- 2 šargarepe na kockice
- može se iseći i jedna crvena sveža paprika
- 50 gr pirinča (može malo obaren)
- 2 rendana krompira
- 1 puna kašika ajvara
- suvog začina soli biber ml. paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 paradajz za zatvaranje
- 1 kašika prašna
- 100 ml vode
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.
Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u đuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni oko 60 min.
(trpeza)
Preporučujemo

JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44

SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
23. 04. 2024. u 11:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

Da li je ona najzgodnija voditeljka na RTS-u? Objavila fotke u bikiniju sa plaže
VODITELjKA Dragana Kosjerina privlači pažnju svojim atraktivnim izgledom gde god se pojavi.
22. 08. 2025. u 13:24
Komentari (0)