NAJBOLJI RECEPT ZA KAFANSKI SVINJSKI GULAŠ: Zasitni ručak s mesom koji svima uspeva i ide uz sve
Jednostavan, a fenomenalan recept za domaći gulaš od svinjetine. Naučite kako napraviti najukusniji gulaš sa svinskim mesom, mnogo crnog luka i na masti.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- pola kilograma svinjskog mesa
- 3 glavice crnog luka
- 1 kašika masti
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice subog biljnog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Staviti svinjsku mast u šerpu da se topi, a preko naseckati sitno crni luk i staviti da se dinsta, uz dodavanje vode po potrebi.
Nakon što luk bude lepo staklast, staviti kocke svinjskog mesa i naliti vode tako da pokrije i može da se krčka. Dodavati vodu povremeno i mešati, pa kad meso bude gotovo, sipati suvi biljni začin i so.
U posebnoj posudi u 150 ml tople vode sipati brašno i mlevenu papriku, dobro umutiti tako da se razbiju sve grudvice, pa sipati u gulaš.
Ostaviti da se krčka još pet minuta, pa skloniti s vatre.
Služiti uz pirinač, rezanca, krompir, grašak...
(glossy)
Preporučujemo
JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)