KARAĐORĐEVA ŠNICLA: Svi je volimo, a evo kako se pravi
Svaki zalogaj je gurmanski doživljaj, čisto uživanje.
Sastojci:
- 1kg svinjskog filea
- 200gr kajmaka
- so, ulja dovoljno da potone pola šnicla
- brašno
Sastojci za paniranje:
- 6 kašika prezli
- 6 kašika brašna
- so, biber
- 2 jaja
Za pripremu krompirića:
- 5,6 krompira
- začinska paprika
- so, biber
- ulje
- ruzmarin
Tartar sos:
- sok od pola limuna
- 3, 4 kisela krastavčića
- oko 250 gr majoneza
- oko 180gr pavlake
- peršun
- malo soli
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite pa ga začinite sa biberom, soli, paprikom, uljem i ruzmarinom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat vremena.
Meso za Karađorđevu šniclu dobro istucite čekićem, posolite, premažite sa kajmakom pa umotajte u rolnu.
Umutite jaja, a u dve posebne posudite sipajte prezle i brašno. Rolat najpre uvaljajte u brašno, pa u jaja, a onda u prezle.
U dublji tiganj sipajte veću količinu ulja i kada se ulje zagreje spustite pripremljene šnicle. Pržite ih ravnomerno uz povremeno i lagano okretanje, sve dok ne porumene.. Kada se dobro isprži, ostavite sa strane da se ocedi masnoća.
Napravite tartar sos tako što ćete kisele krastavčiće izrendati, a peršun iseckati pa sve pomešati sa limunovim sokom, majonezom, pavlakom i začinima. Uživajte!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MLEČNA KRALjICA: Sladoled torta je desert koji predivno osvežava i ujedno sladi
04. 05. 2024. u 15:00
MOŽE BITI MRSNA I POSNA: Bečka pita - Preukusna i veoma izdašna poslastica
04. 05. 2024. u 13:00
POHOVANI KAČKAVALj: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno
04. 05. 2024. u 09:00
BISKVITI SA SLANINICOM I KAČKAVALjEM: Preukusni i spremni za 15 minuta
01. 05. 2024. u 07:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)