ROLOVAN SVINJSKI VRAT: Slasni specijalitet za pravo gurmansko zadovoljstvo
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
- 1 kg svinjskog vrata (bez kosti)
- 200 g tanko sečene slanine
- 200 g rendanog kačkavalja
- 2 kašičice suvog začina
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
Svinjski vrat dobro operite i posolite, pobiberite, a zatim pospite suvim začinom. Ostavite da odstoji petnaestak minuta kako bi meso upilo začine. Na radnoj površini rastanjite svinjski vrat. Preko mesa ravnomerno rasporedite tanko sečenu slaninu i rendani kačkavalj. Pažljivo urolajte meso sa slaninom i kačkavaljem, formirajući rolnu. Urolanu svinjetinu dobro pričvrstite kuhinjskim koncem, kako bi se očuvala forma rolata tokom pečenja. Rolat stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite rolat oko 1,5 do 2 sata, povremeno ga prelivajući sopstvenim sokom. Kada je rolat pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da odmara nekoliko minuta pre nego što ga isečete na šnicle.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)