STARO KAFANSKO JELO KOJEM NEMA MANE: Juneći repovi ispod sača, čist gurmanluk koji se ne zaboravlja
Staro kafansko jelo možete da spremite i vi, samo vam je potrebno malo više vremena i volje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- juneći repovi
- paradajz
- 3 glavice belog luka
- crno vino
- voda
- malo brašna
- malo soli
- mast
- krompir, luk i šargarepa
Priprema:
Juneće repove operite, osušite, osolite i uvaljajte u brašno. Zatim ih prepržite na masnoći. Tepsiju dobro podmastite pa naslažite krupno sečen luk, pa preko stavite komade junećih repova, pa preko njih šargarepu i krompir. Preko stavite isečene glavice belog luka, a potom i paradajz. Sve zalijte vinom i vodom i stavite ispod sača da se peče.
(still)
Preporučujemo

PILETINA SA MLADIM KUPUSOM I POVRĆEM: Pravi se lako i brzo, a ukus je izvanredan
08. 05. 2024. u 14:00

ROLOVAN SVINjSKI VRAT: Slasni specijalitet za pravo gurmansko zadovoljstvo
07. 05. 2024. u 11:40

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DIRLjIVO: Objavljena Halidova prepiska sa direktorom klinike (FOTO)
PEVAČ Halid Bešlić oporavlja se nakon što je završio u bolnici zbog zdravstvenih problema. Vest o njegovoj bolesti zabrinula je mnoge obožavaoce i estradne ličnosti, među kojima je Halid cenjen i omiljen, a sada se oglasio i zastupnik u NSRS i direktor Univerzitetskog-kliničkog centra RS Vlado Đajić.
19. 09. 2025. u 15:33
Komentari (0)