TARTAR BIFTEK: Jelo koje svakoga ostavlja bez daha
Postoji hrana koju najčešće možete jesti u restoranu, ali ukoliko se fokusirate na njenu pripremu, vrlo lako to možete imati i na svojoj trpezi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g svežeg junećeg bifteka
- 2 žumanceta
- 2 kašike senfa
- 1 glavica crnog luka
- 4 inćuna
- 2 kašičice paradajz-pirea
- 1 kašičica soja-sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- nekoliko kriški bageta
- malo putera
- 2 kašike konjaka
- 60 g kapara
- 3 kisela krastavčića
- so, biber
- seckani peršun
Priprema:
Meso oštrim nožem isecite na što sitnije komade. Isto uradite sa inćunima, kaparom, peršunom i kiselim krastavcima. Sve to sjedinite u jednu činiju.
Kriške bageta premažite sa malo putera i prepecite.
Crni luk isecite na šnite, pa dodajte smesi od mesa, kao i konjak, maslinovo ulje, soja-sos, paradajz-pire, žumanca i senfa.
Sve lepo rukama ili viljuškom izradite smesu i poslužite uz prepečen hleb. Prijatno!
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PILETINA SA MLADIM KUPUSOM I POVRĆEM: Pravi se lako i brzo, a ukus je izvanredan
08. 05. 2024. u 14:00

ROLOVAN SVINjSKI VRAT: Slasni specijalitet za pravo gurmansko zadovoljstvo
07. 05. 2024. u 11:40

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)