3 TOP SAVETA ZA POHOVANO MESO: Svi vole pohovano meso, a evo i nekoliko saveta kako da vam ispadne ukusno
Koju god vrstu mesa da izaberete, bitno je kako ćete da ga spremite, jer od toga zavisi ukus. Najbitnija od svega je marinada, a što duže stoji to je bolje.

Foto: Shutterstock
Izbor mesa je ključan
Najbitnije je da izaberete kvalitetno meso i da ga isečete kako treba. Debljina oko 1 cm je idealna za šnicle, a svinjsko, ćureće, pileće i teleće je najbolje za poh.
Marinada
Bitno je da pripremite dobru marinadu i da meso odstoji u njoj minimum sat vremena, a najbolje je preko noći. Tako će meso biti sočnije, a najbolja marinada se pravi od maslinovog ulja, belog luka, soka od limuna i začinskog bilja.
Pohovanje
Ako želite da poh bude hrskav, potrebno je da marinarno meso uvaljate u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Možete da dodate i neke začine u jaja ili brašno kako bi meso bilo ukusnije. Ni sir nije loše rešenje.

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"POČIVAJ U MIRU": Cukić neutešan - oprostio se od istaknutog muzičara
DOMAĆA muzička scena ostala je bez Predraga Bate Jakovljevića, istaknutog bubnjara i člana nekoliko značajnih domaćih bendova.
20. 09. 2025. u 20:02
Komentari (0)