ZAPEČENI KROMPIR SA MLEKOM I SIROM: Prilog bez kojeg ne možete da zamislite nijedan obrok
Krompir i meso su kombinacija koju svi vole. Sada napravite krompir iz rerne sa mlekom i poslužite sa mesom ili salatom.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 800 ml mleka
- 90 g maslaca
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Skuvajte krompir u slanoj vodi. Kad se ohladi, isecite ih na kolutove. Rasporedite ih u pleh, po potrebi posolite. Zagrejte puter i ulje, pa dodajte iseckani beli luk i malo propržite. Zatim dodajte brašno, pržite 1 minut i sipajte mleko. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite i dodajte crvenu papriku. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Pripremljeni fil prelijte preko krompira. Pospite sa oko 50 g rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 190° S nekih 20 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PIKANTAN I SOČAN RUČAK: Belo meso zapečeno sa sirom i ljutom papričicom
10. 05. 2024. u 11:56
PILETINA SA MLADIM KUPUSOM I POVRĆEM: Pravi se lako i brzo, a ukus je izvanredan
08. 05. 2024. u 14:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)