JUNEĆI GULAŠ S PALENTOM: Recept za ručak koji će vam ulepšati dan
Kada je reč o jelima na kašiku, gulaš je uvek u prvim redovima. Serviran uz palentu, pire od krompira ili sa domaćom testeninom gulaš dobija svoj puni sjaj.
Sastojci:
Za palentu
- kukuruzni griz 250 g
- voda 400 ml
- so 1 kašičica
- maslac 50 g
Za gulaš
- juneće meso 500 g
- paradajz pelat 200 g
- crni luk 2 glavice
- šargarepa 2 korena
- so i biber po ukusu
- mlevena začinska paprika 1 kašika
- lovor 1 list
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Posle nekoliko minuta dodajte i juneće meso isečeno na kockice, ulijte malo vrele vode, dodajte lovorov list i ostavite da se krčka.
Kad meso malo omekša, umešajte iseckani pelat i nastavite da kuvate. Po potrebi u gulaš dolivajte vodu, a pred kraj dodajte začinsku papriku, so i biber po želji.
Za palentu stavite vodu sa solju i maslacem da proključa. Skinite s vatre i uz stalno mešanje sipajte kukuruzni griz. Vratite na vatru i kuvajte desetak minuta. Toplu palentu razdelite u četiri tanjira i prelijte junećim gulašom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PIKANTAN I SOČAN RUČAK: Belo meso zapečeno sa sirom i ljutom papričicom
10. 05. 2024. u 11:56
LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti
16. 05. 2024. u 19:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)