UKUSNO I JEDNOSTAVNO: Musaka sa zeljem, ručak koji svima prija
Musaka sa zeljem je mnogima omiljeni način pripreme ovog jela, i to sa razlogom. Recept je vrlo jednostavan i zaista ga svako može ispratiti.
Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 30-40 listova zelja
- 150 g skuvanog pirinča
- 2 jajeta
- 1 šolja mleka
- 1 glavica srednjeg crnog luka
- malo jogurta
- so i biber
Priprema:
Za početak, stavite iseckani luk da se dinsta.
Dodajte meso da se dinsta sa lukom i po potrebi sipajte malo vode.
Mesu i luku dodajte so i biber.
Dok se krčka, operite i očistite zelje, a zatim ostavite da odstoji u toploj vodi 20 minuta ili dok meso ne bude gotovo.
Skuvajte pirinač i dodajte mesu.
Vatrostalnu posudu premažite tankim slojem ulja.
U posudu naređajte sloj mesa, a zatim zelja i još jednom to ponovite.
Jaja i mleko, sa malo jogurta, umutite i tom mešavinom prelijte musaku.
Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Možete je jesti uz kiselu pavlaku ili jogurt.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SATARAŠ SA TIKVICAMA: Isprobajte tradicionalno jelo na malo drugačiji način
23. 05. 2024. u 17:30
JUNEĆI GULAŠ S PALENTOM: Recept za ručak koji će vam ulepšati dan
22. 05. 2024. u 16:00
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (0)