UKUSNO I JEDNOSTAVNO: Musaka sa zeljem, ručak koji svima prija

Novosti online

28. 05. 2024. u 11:00

Musaka sa zeljem je mnogima omiljeni način pripreme ovog jela, i to sa razlogom. Recept je vrlo jednostavan i zaista ga svako može ispratiti.

УКУСНО И ЈЕДНОСТАВНО: Мусака са зељем, ручак који свима прија

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 30-40 listova zelja
  • 150 g skuvanog pirinča
  • 2 jajeta
  • 1 šolja mleka
  • 1 glavica srednjeg crnog luka
  • malo jogurta
  • so i biber

Priprema:

Za početak, stavite iseckani luk da se dinsta.

Dodajte meso da se dinsta sa lukom i po potrebi sipajte malo vode.

Mesu i luku dodajte so i biber.

Dok se krčka, operite i očistite zelje,  a zatim ostavite da odstoji u toploj vodi 20 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Skuvajte pirinač i dodajte mesu.

Vatrostalnu posudu premažite tankim slojem ulja.

U posudu naređajte sloj mesa, a zatim zelja i još jednom to ponovite.

Jaja i mleko, sa malo jogurta, umutite i tom mešavinom prelijte musaku.

Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Možete je jesti uz kiselu pavlaku ili jogurt.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

DOVOLJNO SE ISPLAKAO Dačićev emotivan govor Palmi: LJut sam na Dragana - prvi put! Mi smo rođena braća, ne prihvatam kraj