PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Recept za preukusne ćufte u paradajz sosu

Novosti online

28. 05. 2024. u 10:48

Ovaj klasični recept donosi jednostavnu pripremu, ali i neodoljivu kombinaciju sočnih ćufti od mešanog mesa, u paradajz sosu.

ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Рецепт за преукусне ћуфте у парадајз сосу

Foto: Jutjub/Printskrin/Sherpica Recipes

Sastojci:

ZA ĆUFTE:
  • mešano mleveno meso 400 g
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 2 čena
  • prezle 3 kašike
  • 1 jaje
  • biber po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu
  • bosiljak po ukusu
  • so po ukusu

ZA SOS:

  • ulje 4 kašike
  • kuvani sok od paradajza 3 dl
  • voda 2 dl
  • brašno 2 kašike

 Priprema:

Iseckajte crni i beli luk, dodajte mleveno meso, prezle i jaje, začinite po ukusu i dobro umesite. Od smese napravite 12 ćufti, uvaljajte ih u brašno i propržite na vrelom ulju. Zatim dodajte brašno, propržite ga, pa nalijte paradajz-sokom i vodom. Krčkajte 20 minuta. Povremeno protresite šerpu, a pred kraj kuvanja dodajte nekoliko listova bosiljka. Servirajte sa pireom od krompira.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO