LAZANJE SA 4 VRSTE SIRA: Niko neće moći da im odoli
Ovako spremljene su ostvarenje snova svakog ljubitelja sira.
Slojevi nežne testenine, kremasti sos i ne jedan, ne dva, već četiri različita sira. I pri tom su mnogo lakše i brže za pripremu od lazanja koje se pripremaju sa mesom.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za lazanje, sveže ili obične
- 6 kašika neslanog putera
- 1 crni luk, sitno seckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckan
- 6 kašika višenamenskog brašna
- 3 ½ šolje punomasnog mleka, toplo
- 1 lovorov list
- Prstohvat sveže rendanog muškatnog oraščića
- So i biber, prema ukusu
- 250 g gaude ili drugog kačkavalja, narendanog
- 250 g mocarela sira, narendanog
- 125 g parmezana, narendanog
- 125 g gorgonzola sira, narendanog
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte vodu u veliki lonac, posolite je i sačekajte da provri, a potom skuvajte kore za lazanje (oko dva minuta manje nego što je navedeno na pakovanju). Ocedite ih i ostavite na nauljen pleh.
Zagrejte puter u srednjem tiganju, dok se ne rastopi. Dodajte luk i beli luk i dinstajte dok ne postane staklas, a potom dodajte brašno i konstantno mešajte oko pet minuta. Polako dosipajte toplo mleko uz stalno mešanje. Dodajte lovorov list i muškatni oraščić i nastavite da kuvate sos dok se ne zgusne. Uklonite lovorov list i začinite sa solju i biberom. Uklonite sa vatre i ostavite sa strane.
Da bi ste sastavili lazanje, rasporedite tanak sloj bešamel sosa u podmazanu posudu za pečenje. Složite četiri do pet kora po dužini jedan pored drugog, sa ivicama koje se preklapaju.
Prelijte slojem bešamela i slojem svakog sira.
Ponovite za još dva sloja: testenina, sos, sir.
Prelijte poslednji sloj testenine sa izdašnom količinom sosa, a zatim slojem sira. Pokrijte folijom.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. Uklonite foliju, povećajte temperaturu na 250 stepeni i nastavite da pečete još 15 minuta ili dok ne porumeni.
Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji desetak minuta pre rezanja. Po želji ukrasite peršunom ili bosiljkom.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
02. 01. 2024. u 17:30
SOČNE, UKUSNE I - POSNE: Probajte lazanje sa spanaćem i šampinjonima
01. 04. 2024. u 07:00
JUNEĆI GULAŠ S PALENTOM: Recept za ručak koji će vam ulepšati dan
22. 05. 2024. u 16:00
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)