RECEPT ZA KREMASTE KRMENADLE U SOSU OD SENFA: Sočne i neodoljive
Kremaste krmenadle u sosu od senfa prave se sa pavlakom za kuvanje i sokom od jabuke.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 750 g svinjskih krmenadli bez kostiju
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 65 g žutog luka isečenog na kockice
- 1 kašičica svežih listova majčine dušice
- 30 ml suvog belog vina
- 93 ml soka od jabuke
- 4 kašike senfa
- 3 kašike pavlake za kuvanje
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, osušite krmenadle papirnim ubrusima. Sve obilno začinite solju i biberom. Dodajte svinjetinu u tiganj i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju na dnu, 4 do 5 minuta. Prebacite na veliki tanjir.
Smanjite vatru na srednju, dodajte luk i majčinu dušicu, začinite solju i dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte vino, drvenom kašikom ostružite sve zapečene komadiće sa dna tiganja i dinstajte dok skoro ne ispari, 3 do 4 minuta. Umešajte sok od jabuke i pustite da provri. Vratite krmenadle zapečenom stranom nagore i dodajte sve sokove nakupljene na tanjiru u tiganj.
Dinstajte krmenadle 6 do 12 minuta u zavisnosti od debljine. Prebacite krmenadle na tanjire za serviranje. Stavite tiganj na srednju jaku vatru, ubacite senf u sos i dinstajte dok se malo ne smanji, oko 2 minuta. Skloniti sa ringle i dodajte pavlaku za kuvanje. Probajte i po potrebi začinite solju i biberom. Prelijte krmenadle sosom i uživajte.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti
16. 05. 2024. u 19:00
SOČNA PAČETINA U SOSU OD POMORANDžE: Francuski specijalitet koji obara s nogu
03. 06. 2024. u 09:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)