RECEPT ZA KREMASTE KRMENADLE U SOSU OD SENFA: Sočne i neodoljive
Kremaste krmenadle u sosu od senfa prave se sa pavlakom za kuvanje i sokom od jabuke.
![РЕЦЕПТ ЗА КРЕМАСТЕ КРМЕНАДЛЕ У СОСУ ОД СЕНФА: Сочне и неодољиве РЕЦЕПТ ЗА КРЕМАСТЕ КРМЕНАДЛЕ У СОСУ ОД СЕНФА: Сочне и неодољиве](/data/images/2024-06-06/493290_shutterstock-krmenadle-u-sosu_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 750 g svinjskih krmenadli bez kostiju
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 65 g žutog luka isečenog na kockice
- 1 kašičica svežih listova majčine dušice
- 30 ml suvog belog vina
- 93 ml soka od jabuke
- 4 kašike senfa
- 3 kašike pavlake za kuvanje
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, osušite krmenadle papirnim ubrusima. Sve obilno začinite solju i biberom. Dodajte svinjetinu u tiganj i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju na dnu, 4 do 5 minuta. Prebacite na veliki tanjir.
Smanjite vatru na srednju, dodajte luk i majčinu dušicu, začinite solju i dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte vino, drvenom kašikom ostružite sve zapečene komadiće sa dna tiganja i dinstajte dok skoro ne ispari, 3 do 4 minuta. Umešajte sok od jabuke i pustite da provri. Vratite krmenadle zapečenom stranom nagore i dodajte sve sokove nakupljene na tanjiru u tiganj.
Dinstajte krmenadle 6 do 12 minuta u zavisnosti od debljine. Prebacite krmenadle na tanjire za serviranje. Stavite tiganj na srednju jaku vatru, ubacite senf u sos i dinstajte dok se malo ne smanji, oko 2 minuta. Skloniti sa ringle i dodajte pavlaku za kuvanje. Probajte i po potrebi začinite solju i biberom. Prelijte krmenadle sosom i uživajte.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti](/data/images/2023-08-10/384590_satara_t.jpg?time=1715872142)
LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti
16. 05. 2024. u 19:00
![SOČNA PAČETINA U SOSU OD POMORANDŽE: Francuski specijalitet koji obara s nogu SOČNA PAČETINA U SOSU OD POMORANDŽE: Francuski specijalitet koji obara s nogu](/data/images/2024-05-31/490845_shutterstock-pacetina-u-sosu-od-pomorandze_t.jpg?time=1717398775)
SOČNA PAČETINA U SOSU OD POMORANDžE: Francuski specijalitet koji obara s nogu
03. 06. 2024. u 09:00
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO) UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)](/data/images/2022-10-15/276675_katarina-lazovic-foto-n-skenderija-instagram-lazaaa7_kf.jpg?time=1719679907)
UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice "ukrao" slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)
"OD DANAS, uz prijatelji, braća, dodajemo i - kumovi", stoji u opisu fotografije sa venčanja.
29. 06. 2024. u 18:51
Komentari (0)