BORANIJA NA DALMATINSKI NAČIN: Spremljenu na ovaj način zavoleće je i oni koji je ne vole

Novosti online

07. 06. 2024. u 23:05

Zdravo jelo koje možete jesti samo ili kao prilog uz meso.

БОРАНИЈА НА ДАЛМАТИНСКИ НАЧИН: Спремљену на овај начин заволеће је и они који је не воле

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 400 g boranije
  •  2 veća krompira
  •  3-4 čena belog luka
  •  so, biber i biozačin po ukusu
  •  malo maslinovog ulja

Priprema:

1. Krompir oguliti i naseći na kocke srednje veličine i kuvati na srednjoj temperaturi.

2. Kad omekša, u istu šerpu dodati boraniju (žutu ili zelenu, svejedno je). Kuvati još 15-20 minuta, pa sve dobro ocediti.

3. Posoliti, po ukusu dodati malo biozačina, soli i bibera i sitno iseckan beli luk (ili beli luk u prahu).

4. Sve lagano preliti maslinovim uljem i konzumirati.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška