PARADAJZ PUNJEN MLEVENIM MESOM I PIRINČEM: Pravi letnji obrok, ukusan, a pravi se jednostavno

Novosti online

11. 06. 2024. u 12:08

PARADAJZ punjen mlevenim mesom i pirinčem se brzo pravi i izgleda vrlo raskošno.

ПАРАДАЈЗ ПУЊЕН МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ: Прави летњи оброк, укусан, а прави се једноставно

Foto Shutterstock

Prepliću se najrazličitiji ukusi i začini, te je vrlo gurmanski. Može da se servira i kao predjelo ili glavni obrok.

Sastojci:

450 g mlevenog mesa

½ srednjeg luka sitno iseckanog
8 komada velikog paradajza
230 g paradajz sosa
60 g kuvanog pirinča
2 kašike kurkume
so i biber po ukusu
narendani kačkavalj za posipanje
pavlaka za posipanje
tanko naseckani mladi luk za posipanje

Recept za paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem:

U veliki tiganj na srednje jakoj vatri dinstajte mleveno meso i luk dok ne porumeni, i uz to usitnite mleveno meso drvenom kašikom, oko 5 minuta. Dobro ocedite. Skuvajte pirinač. U međuvremenu, izvadite jezgro svakog paradajza da biste uklonili peteljku. Odsecite vrh svakog paradajza. Koristeći oštar nož ili mali nazubljeni nož, izvadite unutrašnjost paradajza. Kašikom izvadite unutrašnjost paradajza, veće komade iseckajte i stavite na stranu, zajedno sa semenkama i sokom.

Dodajte sos od paradajza, kuvani pirinač, kurkumu i sve komade paradajza i sok u tiganj. Mešajte da se sjedine i nastavite da kuvate dok sokovi ne počnu da se zgušnjavaju, oko 10 minuta. Začinite po ukusu solju i biberom. Sklonite tiganj sa vatre i malo ohladite fil. U paradajz kašičicom stavite fil do vrha. Ponovite sa preostalim komadima paradajza. Servirajte posuto seckanim kačkavaljem, pavlakom, mladim lukom i svim vašim omiljenim dodacima.

(Stav ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi