BRZ, JEDNOSTAVAN I SOČAN OBROK ZA OVE VRELE DANE: Pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom
IAKO su vrućine, nekim gastronomskim poslasticama teško je odoleti, posebo onim koje se brzo i lako spremaju.

Foto Shutterstock
Danas vam donosimo recept za pečene krompire punjene filom. Sigurni smo da ćete posle da uživate u slasnom ukusu ovog jednostavnog obroka.
Sastojci:
4 velika krompira
8 kriški slanine
130 g pavlake
60 ml mleka
4 kašike putera
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
130 g iseckanog kačkavalja
8 komada mladog luka, isečenog
Recept za pečene krompire punjene pavlakom, slaninom i sirom:
Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Pecite krompir u zagrejanoj rerni dok ne omekša, oko 1 sat, u zavisnosti od veličine krompira. Ostavite ga na stranu dok se dovoljno ne ohladi. U međuvremenu, stavite slaninu u dubok tiganj. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Ocedite, izmrvite i ostavite sa strane.
Krompir isecite na pola po dužini i izvucite meso u veliku činiju, a na krompiru ostavite koricu. U činiju ubacite pavlaku, mleko, puter, so, biber, sir i polovinu mladog luka. Mešajte smesu mikserom dok se dobro ne sjedini i ne postane kremasta. Kašikom sipajte smesu u izdubljene polovine krompira, a po vrhu svaki pospite sa preostalim kačkavaljem, mladim lukom i slaninom. Vratite krompir u zagrejanu rernu i nastavite da pečete dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)