BRZ, JEDNOSTAVAN I SOČAN OBROK ZA OVE VRELE DANE: Pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom
IAKO su vrućine, nekim gastronomskim poslasticama teško je odoleti, posebo onim koje se brzo i lako spremaju.
Danas vam donosimo recept za pečene krompire punjene filom. Sigurni smo da ćete posle da uživate u slasnom ukusu ovog jednostavnog obroka.
Sastojci:
4 velika krompira
8 kriški slanine
130 g pavlake
60 ml mleka
4 kašike putera
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
130 g iseckanog kačkavalja
8 komada mladog luka, isečenog
Recept za pečene krompire punjene pavlakom, slaninom i sirom:
Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Pecite krompir u zagrejanoj rerni dok ne omekša, oko 1 sat, u zavisnosti od veličine krompira. Ostavite ga na stranu dok se dovoljno ne ohladi. U međuvremenu, stavite slaninu u dubok tiganj. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Ocedite, izmrvite i ostavite sa strane.
Krompir isecite na pola po dužini i izvucite meso u veliku činiju, a na krompiru ostavite koricu. U činiju ubacite pavlaku, mleko, puter, so, biber, sir i polovinu mladog luka. Mešajte smesu mikserom dok se dobro ne sjedini i ne postane kremasta. Kašikom sipajte smesu u izdubljene polovine krompira, a po vrhu svaki pospite sa preostalim kačkavaljem, mladim lukom i slaninom. Vratite krompir u zagrejanu rernu i nastavite da pečete dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
FIJASKO U SAD: Testirali NAJMOĆNIJU raketu, letelici ispao deo - RASPALA se (VIDEO)
Izvršni direktor kompanije Ilon Mask na platformi Iks je objasnio da je preliminarna analiza ukazala na curenje goriva koje je uzrokovalo povećanje pritiska iznad zida motora.
17. 01. 2025. u 14:48
Komentari (0)