RUČAK ZA DANAS: Pasta sa piletinom i spanaćom
Pasta sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu gotova je za pola sata. Sočna i kremasta, postaće vam omiljeno jelo, koje ćete često da pravite.
Sastojci:
- 180 g testenine
- 450 g pilećeg filea, iseckanog na komadiće
- 60 g seckanog luka
- 2 kašičice ulja
- 300 ml krem supe od pečuraka, nerazređene
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 1,2 kg krupno seckanog svežeg spanaća
- 250 g iseckanog sira mocarela
- 1/8 kašičice bibera
Priprema:
Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, na srednjoj vatri, pržite i mešajte piletinu i luk na ulju 5 minuta ili dok piletina više ne bude ružičasta.
Umešajte krem supu od pečuraka i pavlaku za kuvanje. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i dinstajte nepokriveno, 2 minuta. Umešajte spanać, mocarelu i biber; kuvajte 1-2 minuta ili dok spanać ne usahne i sir se rastopi.Ocedite testeninu, dodajte u mešavinu piletine i promešajte. Po želji posuti parmezanom i pahuljicama crvene paprike. Uživajte!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)