POSNI RIŽOTO S PRAZILUKOM: Jednostavan i ukusan recept koji obiluje hranljivim sastojcima
Tokom vrućina od ručka svi traže da se brzo sprema, da je lagan, a hranljiv. Recept za jedan takav obrok, rižoto s prazilukom, predlažemo u nastavku. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a užitak će biti kompletan.
Sastojci:
- 400 g pirinča
- 2 praziluka
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
Pirinač operite i skuvajte, pa procedite.
Očišćene štapove praziluka isecite na kolutove i propržite na zagrejanom ulju.
Kada je praziluk obrađen, dodajte pirinač i začinite suvim biljnim začinom.
Poslužite uz salatu po želji, a ako ne pravite posnu verziju recepta, dodajte pavlaku kao sastojak koji vrlo lepo prati ukus ovog jela.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Ovo je letnje jelo bez konkurencije
12. 07. 2024. u 16:28
BRZINSKI LETNjI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
11. 07. 2024. u 14:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)