RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati

Novosti online

16. 07. 2024. u 21:00

Sočna musaka od pohovanih paprika sa mesom i pečurkama odličan je predlog za svaki ručak.

РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12-14 paprika
  • jaja 5
  • mleko 4 dl
  • crveni luk 2 glavice
  • mešano mleveno meso 500 g
  • šampinjoni 500 g
  • sok od paradajza 2 dl
  • suvi začin po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • bosiljak malo
  • brašno po potrebi
  • ulje po potrebi

Preliv:

  • kisela pavlaka 2 dl
  • jaja 2
  • mleko malo

Priprema:

Paprike poređajte u tepsiju i pecite dok ne budu gotove. Zatim ih prekrite krpom i ostavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete.

Napravite smesu kao za palačinke od jaja, mleka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke, pa ih ispohovane ređajte na papirnate ubruse da upiju višak masnoće.

Za to vreme na luku dinstajte mleveno meso, dodajte sitno naseckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuva.

Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal.

Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane musake da bi preliv ušao u musaku. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. 

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)