RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
Veruje se da je šnicla kordon blu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso. Od pilećeg je nastala kasnije, i to u Americi, a koje god meso da izaberete za kordon blu, nećete pogrešiti jer je jelo preukusno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 tanke šnicle telećeg mesa
- 120 g praške šunke
- tvrdi sir po izboru
- 3 jajeta
- 120 g prezli
- 100 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Šnicle treba da su tanke i bez masnoće. Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir. Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite.
Preporučujemo

BRZINSKI LETNjI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
11. 07. 2024. u 14:00

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

VANREDNA SITUACIJA, NAPADNUT TAKMIČAR: "Dignuto" 1.300 policajaca, počeli neredi - eho rata na ulicama Bazela (FOTO)
KAKO bi obezbedile sigurnost tokom Evrovizije, u svetlu povećanog rizika od terorističkih akcija, švajcarske vlasti su angažovale više od 1.300 policajaca, uz dodatne snage iz švajcarske vojske, kao i iz susednih zemalja - Nemačke i Francuske.
12. 05. 2025. u 15:25 >> 16:10
Komentari (0)