ŠPAGETE SA GRILOVANIM TIKVICAMA: Jednostavno i lagano jelo u kome će uživati svi ukućani
Nikad brža priprema hranljivog i ukusnog ručka koji se obožava.
![ШПАГЕТЕ СА ГРИЛОВАНИМ ТИКВИЦАМА: Једноставно и лагано јело у коме ће уживати сви укућани ШПАГЕТЕ СА ГРИЛОВАНИМ ТИКВИЦАМА: Једноставно и лагано јело у коме ће уживати сви укућани](/data/images/2024-07-19/508581_spagete-sa-grilovanim-tikvicama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 280 g tikvica isečenih na krugove
- 2 kašike maslinovog ulja
- so po ukusu
- 340 g špageta
- 6 velikih žumanaca
- 1 veliko jaje
- 40 g krupno naseckanog svežeg bosiljka
- 1 kašika neslanog putera
- 2 kašičice sitno narendane limunove kore
- biber po ukusu
Priprema:
Za špagete sa grilovanim tikvicama prvo zagrejte gril tiganj na srednje jaku vatru, oko 5 minuta. U posudi pomešajte tikvice, ulje i 1 kašičicu soli. Ostavite da odstoji 5 do 10 minuta dok se tiganj zagreje. Radite u serijama ako je potrebno, pecite tikvice na žaru, okrećući ih 5 do 6 minuta po strani. U velikom loncu sa ključalom slanom vodom kuvajte testeninu, povremeno mešajući, do al dente, oko 10 minuta.
U međuvremenu, u velikoj činiji pomešajte žumanca, jaje, rendani sir, bosiljak, puter i koricu limuna pa začinite biberom. Ubacite testeninu i tikvice u mešavinu jaja i dobro promešajte. Servirajte u tanjire i dodatno pospite sirom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite](/data/images/2024-07-19/508395_shutterstock-kordon-blu_t.jpg?time=1721388839)
RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
19. 07. 2024. u 15:00
![NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane](/data/images/2023-08-10/384629_makarone-iz-tiganja_t.jpg?time=1721378942)
NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane
19. 07. 2024. u 10:48
![RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati](/data/images/2024-05-31/490831_shutterstock-musaka_t.jpg?time=1721138634)
RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
16. 07. 2024. u 21:00
![EKSKLUZIVNO - BELI ANĐEO SAČUVAO JE TRAMPA OD POGIBIJE: Robert Davi, američki glumac, reditelj, scenarista i producent za Novosti EKSKLUZIVNO - BELI ANĐEO SAČUVAO JE TRAMPA OD POGIBIJE: Robert Davi, američki glumac, reditelj, scenarista i producent za Novosti](/data/images/2024-07-21/508879_mixcollage-21-jul-2024-08-59-am-469_kf.jpg?time=1721546319)
EKSKLUZIVNO - BELI ANĐEO SAČUVAO JE TRAMPA OD POGIBIJE: Robert Davi, američki glumac, reditelj, scenarista i producent za "Novosti""
Verujem u mistične simbole, zato mi je na telefonu profilna slika čuvene freske
21. 07. 2024. u 09:00
![AKO FAGOT NE UBIJE BAR 30 NIJE ISPLATIV: General Jelesije Radivojević, unuk junaka istog imena, o bitkama na Kosovu u leto 1998. AKO FAGOT NE UBIJE BAR 30 NIJE ISPLATIV: General Jelesije Radivojević, unuk junaka istog imena, o bitkama na Kosovu u leto 1998.](/data/images/2024-07-20/508837_20240719-211600_kf.jpg?time=1721547855)
AKO "FAGOT" NE UBIJE BAR 30 NIJE ISPLATIV: General Jelesije Radivojević, unuk junaka istog imena, o bitkama na Kosovu u leto 1998.
KADA su 1962. sahranjivali Jelesija Radivojevića u Drežniku na Zlatiboru kažu da je još uvek imao "sivo" oko pasa, na mestu gde ga je stezao vojnički opasač.
21. 07. 2024. u 07:00
![POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju](/data/images/2024-05-20/485448_andrija-era-ojdanic-foto-ata-imagesprofimedia_kf.jpg?time=1721244651)
POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju
Era je objavio video na svom Instagramu u kome je otkrio u kakvom je stanju...
17. 07. 2024. u 21:29 >> 21:30
Komentari (0)