ŠPAGETE SA GRILOVANIM TIKVICAMA: Jednostavno i lagano jelo u kome će uživati svi ukućani
Nikad brža priprema hranljivog i ukusnog ručka koji se obožava.
Sastojci:
- 280 g tikvica isečenih na krugove
- 2 kašike maslinovog ulja
- so po ukusu
- 340 g špageta
- 6 velikih žumanaca
- 1 veliko jaje
- 40 g krupno naseckanog svežeg bosiljka
- 1 kašika neslanog putera
- 2 kašičice sitno narendane limunove kore
- biber po ukusu
Priprema:
Za špagete sa grilovanim tikvicama prvo zagrejte gril tiganj na srednje jaku vatru, oko 5 minuta. U posudi pomešajte tikvice, ulje i 1 kašičicu soli. Ostavite da odstoji 5 do 10 minuta dok se tiganj zagreje. Radite u serijama ako je potrebno, pecite tikvice na žaru, okrećući ih 5 do 6 minuta po strani. U velikom loncu sa ključalom slanom vodom kuvajte testeninu, povremeno mešajući, do al dente, oko 10 minuta.
U međuvremenu, u velikoj činiji pomešajte žumanca, jaje, rendani sir, bosiljak, puter i koricu limuna pa začinite biberom. Ubacite testeninu i tikvice u mešavinu jaja i dobro promešajte. Servirajte u tanjire i dodatno pospite sirom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
19. 07. 2024. u 15:00
NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane
19. 07. 2024. u 10:48
RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
16. 07. 2024. u 21:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)