ŠPAGETE SA GRILOVANIM TIKVICAMA: Jednostavno i lagano jelo u kome će uživati svi ukućani
Nikad brža priprema hranljivog i ukusnog ručka koji se obožava.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 280 g tikvica isečenih na krugove
- 2 kašike maslinovog ulja
- so po ukusu
- 340 g špageta
- 6 velikih žumanaca
- 1 veliko jaje
- 40 g krupno naseckanog svežeg bosiljka
- 1 kašika neslanog putera
- 2 kašičice sitno narendane limunove kore
- biber po ukusu
Priprema:
Za špagete sa grilovanim tikvicama prvo zagrejte gril tiganj na srednje jaku vatru, oko 5 minuta. U posudi pomešajte tikvice, ulje i 1 kašičicu soli. Ostavite da odstoji 5 do 10 minuta dok se tiganj zagreje. Radite u serijama ako je potrebno, pecite tikvice na žaru, okrećući ih 5 do 6 minuta po strani. U velikom loncu sa ključalom slanom vodom kuvajte testeninu, povremeno mešajući, do al dente, oko 10 minuta.
U međuvremenu, u velikoj činiji pomešajte žumanca, jaje, rendani sir, bosiljak, puter i koricu limuna pa začinite biberom. Ubacite testeninu i tikvice u mešavinu jaja i dobro promešajte. Servirajte u tanjire i dodatno pospite sirom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
19. 07. 2024. u 15:00

NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane
19. 07. 2024. u 10:48

RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
16. 07. 2024. u 21:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)