PUNJENE TIKVICE: Lagano i ukusno jelo koje svi volimo

Novosti online

22. 07. 2024. u 11:56

Tikvice su veoma zahvalno povrće, koga od proleća, pa sve do kasnih jesenjih dana ima u izbolju. Jela i načini na koji se tikvice mogu pripremiti mogu se prilagoditi svačijem ukusu: od sirovih, do pohovanih, preko musake sa tikvicama ili punjenih, čak se koriste i u pripremi kolača.

ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Лагано и укусно јело које сви волимо

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba

Sastojci:

  • 4-5 mladih tikvica
  • 300 g mlevenog mesa (junećeg ili mešanog)
  • 1 glavica crvenog luka ili struk mladog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 50 g pirinča
  • 50 ml ulja
  • 500 ml soka od paradajza
  • 1 sveži paradajz
  • so
  • biber

Priprema:

Luk sitno iseckajte, šargarepu izrendajte, a pirinač dobro operite.

Tikvice isecite na dva, a ako su duže, na tri dela, pa ih izdubite kašikom.

Izdubljeni sadržaj iseckajte sitno.

Na ulju i malo vode izdinstajte luk, šargarepu i središnji deo tikvica.

Kada povrće omekša, dodajte mleveno meso i začine i sve kratko zajedno prodinstajte. Na kraju dodajte pirinač i sve sklonite sa vatre.

Dublju vatrostalnu posudu nauljite, tikvice punite filom od mesa i ređajte jednu do druge.

Poklopite ih ploškicama paradajza, pa nalijte sok od paradajza , a onda dodajte vode da tikvice ogreznu u tečnosti.

Sud poklopite ili zatvorite folijom, pa stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krčka oko 45 minuta.

Posle tog vremena uklonite poklopac i zapecite tikvice još 15 do 20 minuta.

Služite tople uz prilog po želji i sezonsku salatu.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti