NIŠTA LEPŠE DUGO NISTE JELI: Mekana piletina s mladim kupusom
Čak i ako obično izbegavate kupus, ovaj ukus će vam se dopasti, a zdrav i bogat ručak imaćete za samo pola sata.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 800 grama svežeg kupusa
- 200 mililitara vrele vode
- 1/2 kilograma belog pilećeg mesa
- 200 grama crnog luka
- 100 grama šargarepe
- 2 kašike paradajz-pirea
- 2 kašičice mlevene paprike
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
- 1/2 vezice peršuna
Priprema:
Sladak kupus preseći na četvrtine, pa svaku četvrtinu iseći na trake malo deblje nego kada se seče za salatu. Pileće meso iseći na kocke. Crni luk sitno iseckati a šargarepu narendati krupno.
U odgovarajuću dublju posudu sa nelepljivim dnom sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso i pržiti ga na jačoj vatri, uz okretanje, oko pet minuta. Smanjiti temperaturu na srednju jačinu i ubaciti iseckani crni luk. Promešati i dinstati, uz povremeno mešanje, dva minuta. Zatim dodati šargarepu, promešati i pržiti još dva minuta.
Dodati paradajz pire, sipati vrelu vodu i sve dobro promešati. Na površinu staviti sav kupus, poklopiti posudu i na tihu temperaturu kuvati 15 minuta. Zatim skloniti poklopac, posuti papriku, suvi biljni začin i mleveni biber, promešati dobro da se kupus sjedini sa ostalim sastojcima i ostaviti da se krčka bez poklopca oko 10 minuta.
Probati da li treba dodati još šta od začina, ubaciti iseckani peršun, promešati i skloniti sa vatre.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JELO OD KOBASICE I PRAZILUKA: Jako je jeftino, skuva se brzo, a ukus je odličan
20. 07. 2024. u 09:00

PIKANTNA SALATA SA TELETINOM I POVRĆEM: Idealan ručak kada su napolju vrućine
10. 07. 2024. u 20:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)